Kaj je kvinoja in kako jo lahko uporabim?

  Kvinojo danes poznamo že praktično vsi, niso je pa še vsi jedli. Največkrat jo povezujemo z zdravo prehrano, kar je čisto upravičeno – kvinoja je zdravo živilo in na Zahodu precej novo in s tem nepoznano. Seveda pa nikoli … PREBERI VEČ

0
6 korakov do polnovredne prehrane

  Diete, hujšanje in oblikovanje postave nas spremljajo že desetletja. Temu nismo izpostavljene le ženske, ampak pritiskom podlegajo tudi moški. Obstaja pa trajnostni način za vzdrževanje lepe postave in, še bolj pomembno, dobrega zdravja. Kaj sploh je polnovredna prehrana? Gre … PREBERI VEČ

0
Piškotki s Tiger nut namazom

For all my English speaking readers, just scroll down, you will find recipe in English too.   Morda sem malo preveč razmišljala o piškotih. In v zadnjem času sem morda spekela tudi kup piškotov in ustvarila recept ali tri. Vse … PREBERI VEČ

0
Zakaj in kako uporabljati zemeljske mandlje?

Zemeljski mandlji postajajo vedno bolj prepoznavno in zaželeno živilo. Ni čudno, glede na to, da so pravo super-živilo!   Njihov okus se giblje nekje med mandljem in kokosom. Zemeljski mandlji, po angleško ‘tiger nut’, pa v resnici sploh niso oreščki. … PREBERI VEČ

0
Veganska potica s čokoladnim nadevom

For all my English speaking readers, just scroll down, you will find recipe in English too.   Preden sem se prvič odločila speči potico sem kar nekaj časa oklevala. Zdelo se mi je neznansko zapleteno in prepričana sem bila, da … PREBERI VEČ

0
Češnje v skorjici iz moke zemeljskih mandljev

For all my English speaking readers, just scroll down, you will find recipe in English too. Češnje v skorjici iz zemeljskih mandljev in ovsenih kosmičev Nadev: 500 g razkoščičenih lešenj 3 zvrhane žlice kokosovega sladkorja ½ limone (sveže iztisnjen sok) … PREBERI VEČ

0
1 2