fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Bounty kozarčki

Od nekdaj sem bila oboževalka kokosa. Nikoli me ni motil okus kokosovega jogurta ali kokosovega olja. Pravzaprav mi navadno paše. Tile kokosovi kozarčki s čokolado sumljivo spominjajo na Bounty čokoladice, nekdaj ene mojih najljubših čokoladk, le da so precej bolj zdravi.

V Bounty kozarčkih ni dodanih maščob, ni obilice sladkorja in ni nepotrebnih sestavin. Uporabila sem le polnovredne sestavine, da bo sladička čim boljša za naše telo.

Ob hladnih dneh čokolada še posebej paše

Poletja je konec in s tem je konec tudi svežih sladic, svežega sadja in vsega poletno obarvanega. Jesen je v polnem razmahu, dnevi so kratki in vedno bolj nam paše bit v hiši na toplem. K temu po mojem mnenju avtomatsko pašejo knjige, topli napitki in sladičke; ampak take, ob katerih nas ne peče vest, a ne?

Vstopamo v november, mesec pred veselim decembrom in marsikdo že veselo načrtuje božične praznike. Vsaj trgovine nas spodbudno nagovarjajo k zgodnjemu nakupovanju okraskov in dekoracije. Ne vem, zakaj, a zame so hladni dnevi, praznični ali ne, povezani s čokolado, tako ali drugačno. Najsi bodo to brownieji, torta s čokoladno kremo, cookieji s čokoladnimi koščki ali pa klasični piškoti preliti s čokolado. Najraje imam vonj po cimetu in čokoladi, a ti povem, da tudi kokos ni slaba ideja. Pravzaprav je ideja odlična.

Kokos in čokolada sta klasična kombinacija, s katero ne moremo zgrešit. Poleg tega ni pretirano praznična, tudi ne preveč poletna in je ravno prava za jesenski čas. Tale naš Bounty kozarček je pa še posebej krasen, saj sladica sega bolj na zdravo stran kot na nezdravo.

Bounty kozarček nima skrivnih sestavin

Bounty čokoladic že več let ne jem, a se spomnim, da so hudo sladke. Med sestavinami se skriva marsikatera taka, ki me je prepričala, da ta čokoladica ni dobra izbira. Zato zdaj sladice večinoma pripravljam sama. Vem, da čisto take, kot ao originalne, ne bodo nikoli; a v resnici tega niti nočem. Precej bolj mi je všeč, če so zdrave, manj sladke in nasploh boljše za moje počutje, kot njihove originalne različice. Kokosov kozarček s čokolado ni nič drugačen.

Sestavine za kokosove kozarčke s čokolado

Če misliš, da je glavna sestavina kokos, imaš prav. A ne samo ena oblika kokosa, pač pa kar 4!

Najbolj zabavno pa je, da je vseh sestavin samo 6.

Kokosov mousse bo osnova naše podlage. S svojo kremasto teksturo in sladkim okusom bo ustvaril odlično povezavo za ostali dve sestavini.

Riban kokos bo podlagi dal kosmičasto teksturo, ki bo spominjala na Bounty čokoladico. Poleg tega bomo v podlago dodali še kokosovo mleko, da bo vse skupaj povezalo. Uporabili bomo kokosovo mleko iz konzerve, ki je polnomastno in je pravzaprav krema.

Jaz sem v podlago dodala še agavin sirup, a to ni nujno potrebno. Če doma niste ljubitelji sladkega, lahko agavin sirup mirno spustiš.

Drug del kokosovega mleka bomo zmešali s stopljeno čokolado in pripravili kremo.

Za nameček in dodaten okus bomo po vrhu potresli nekaj kokosovega čipsa. Malo hrustljavosti in dekoracije ni še nikomur škodilo.

Ko smo ravno pri dekoraciji – preden pride pozeba sem nabrala par malin in jih dodala na Bounty kozarčke. Priporočam! A ko ne bodo več rastle v naravi, je bolje, če jih ne kupujemo po nepotrebnem, saj tako ali tako niso sezonske, kozarčki bodo pa ravno tako dobri.

Recept

Sestavine
Za 5 kozarčkov:

Podlaga:

Krema:

  • 150 g kokosovega mleka
  • 75 g čokolade

Dodatno:

Priprava

Kokosov mousse damo v skledo in ga z vilicami razdrobimo na manjše koščke. Dodamo še riban kokos, kokosovo mleko in agavin sirup. Fino premešamo, da se vse sestavine enakomerno razporedimo in dobimo gosto kremo.

Za čokoladno kremo v kozici združimo kokosovo mleko in koščke čokolade. Počasi segrevamo, da se čokolada v toplem mleku stopi. Premešamo z metlico, da dobimo gladko kremo in odstavimo s štedilnika.

V lončke damo najprej debel sloj kokosove kreme. Vso kremo razporedimo med 5 kozarčkov oz. med toliko kozarčkov, kolikor jih želimo pripravit (iz iste količine lahko pripravimo tudi samo tri večje kozarčke). Nato v vsakega od kozarčkov vlijemo čokoladno kremo. Med kozarčke razporedimo polovico kreme. Nato v kozarčke natrosimo sloj ribanega kokosa. Čez vlijemo še preostanek čokoladne kreme in kozarčke postavimo v hladilnik. Čokoladna krema se bo strdila, kozarčki so pa itak boljši hladni.

Ohlajene kozarčke okrasimo s kokosovim čipsom in po želji s svežim sadjem.

Pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes, blogerka in fotografinja

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 169