fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Polnovredna in okusna malica na izletu

Prihaja čas izletov. Z lepim vremenom in na novo ozelenelo naravo se v nas zbudi želja po raziskovanju in pohajkovanju. Na daljše izlete je vedno dobro vzeti kak prigrizek, da ne ostanemo lačni sredi narave.

Seveda je pomembna tudi zadostna hidracija, zato se spodaj skriva še recept za slasten in zdrav napitekosvežilen in poln vitamina C.

Sestavine:

za lažjo pripravo in preprostost recepta sem vse izmerila v jedilnih žlicah (jž)

Lončki za na pot – za 4 lončke

Za chia puding:

  • 4 jž chia semen
  • 4 jž rastlinskega jogurta
  • 20 jž rastlinskega mleka

Ostalo:

Baobab napitek

Priprava lončkov:

Najprej pripravimo chia puding, ker chia semena potrebujejo nekaj časa, da se napojijo. Vse tri sestavine zmešamo v skodelici in pustimo vsaj 5 minut, da chia semena nabreknejo in dobijo konsistenco pudinga.

Jabolka naribamo in jih zmešamo z bučnimi proteini. Ovsene kosmiče zmešamo z rastlinskim jogurtom.

In že je čas, da zložimo lončke: v vsakega od lončkov damo najprej 3 jž ovsenih kosmičev. Nanje damo po dve jž naribanih jabolk s proteini. Nanje damo chia puding, čez pa še en sloj ovsenihi kosmičev – tokrat bosta 2 jž dovolj. Na ovsene kosmiče damo 1 jž tigernut namaza z rožičem, čezenj pa še 2 jž naribanih jabolk. Za okrasitev in dodatno hrustanje in sladkanje po vrhu potresemo nekaj najljubše drobTinka granole.

Lončke pustimo čez noč v hladilniku in jih zjutraj vzamemo s seboj na pot, lahko pa jih pripravimo tudi zjutraj in jih kasneje spakiramo za s sabo. V vsakem primeru je fino, da majčkeno odstojijo, da se ovseni kosmiči napijejo tekočine iz ostalih sestavin.

Lončke si lahko prilagodite po svojih željah – jabolka lahko zamenjate z drugim sadjem, tigernut namaz z rožičem lahko zamenjate za sebi ljubšo različico masla iz oreščkov. Najlažje pa je, da se držite recepta, saj bo tako zagotovo dovolj sestavin za vse.

Priprava napitka:

V steklenico s pomočjo lijaka stresemo baobab. Dolijemo nekaj vode in fino premešamo, da ni več grudic. Zdaj dolijemo agavin sirup in preostanek vode. Še enkrat fino premešamo in napitek je pripravljen!

Pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes, blogerka in fotografinja

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159