fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Najina zgodba

IZDELKI NAREJENI Z LJUBEZNIJO IN S STRASTJO

grega-tina-moja-presna-granola-spar
Tina in Grega Teršek, drobTinka, Foto: Aljoša Rebolj

Zgodba o drobTinki se začne, ko se je Tina odločila odpreti lastno podjetje s presnimi personaliziranimi tortami, pitami in dobrotami, z namenom ustvarjati dobrote, s katerimi bi vsaj za trenutek razveselile druge ljudi. A ni šlo samo za hrano, dobrote je ustvarjala z najboljšimi sestavinami, da bi le te napolnile dušo in telo.

Vse več ljudi z različnimi boleznimi in alergijami je začelo odkrivati koristi njenih dobrot. Dokler je nekega dne dober prijatelj njenega moža ni prosil, naj mu pripravi presno torto brez oreščkov… Njen novi cilj je bil najti novo sestavino, ki je popolnoma brez alergenov in bi nadomestila oreščke. In potem je našla zemeljske mandlje. Naročila je majhno količino preko tuje internetne strani in naredila torto za njunega prijatelja, popolnoma brez alergenov. Nad dobrimi lastnostmi zemeljskih mandljev je bila tako navdušena, da je navdušila še svojega moža Grega, ki je pustil službo in od takrat naprej se začne tudi njuna skupna poslovna pot.

Razmišljala sta o izdelku, ki bi bil uporaben vsak dan, ne le za priložnosti, kot so torte. Izdelek bi moral biti drugačen, brez alergenov, saj se ju je dotaknilo navdušenje njunih strank z različnimi alergijami na hrano. Granola! Iskrica je nastala in od tam ju strast pripelje do te mere, da granolo iz zemeljskih mandljev tudi realizirata. S tem pritegneta pozornost in postaneta del projekta Štartaj Slovenija. To ju pripelje do večjih trgovin in možnosti izvažanja granol tudi na tuje trge.

Od tega dne ustvarjata vse več izdelkov na osnovi zemeljskih mandljev. V njuni ponudbi najdete prigrizke, granole, kaše, namaze, ploščice, kosmiče, moko, olje, cele zemeljski mandlji,… V ponudbo dodata tudi in druge sestavine, ki jih uporabljata pri proizvodnji. Vse so brez alergenov.

V njunem podjetju se proces začne z idejo, preuči se trg, nato poteka proizvodnja izdelkov, izdela se dizajn za embalažo, se izdelke zapakira in odpošlje.