fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Žlahtni (žlehtni) čokoladni kolač s pomarančo

Brez sladice, ki vsebuje pomaranče in čokolado si praznikov skoraj ne morem predstavljati. Tudi kadar ti dve sestavini uporabljam sredi leta me vonj spomni na toplino in domačnost božičnih in novoletnih praznikov.

Ta žlahtni pomarnačni kolač, ki bi lahko bil tudi “žlehtni” zaradi okusa po še :D, je kot nalašč primeren za prihajajoče praznike. Če imate za praznike med poabljenimi tudi kakšenga vegana bo tega kolača še kako vesel, dodatnega kosa pa se ne bo branil vsak, ki ima rad kombinacijo čokolade in sočnih pomaranč.

Sestavine:

za nadomestek za jajca:

za testo:

za preliv:

Priprava:

Najprej pripravimo nadomestek za jajca. 2 žlici mletih lanenih semen namočimo v 4 žlicah vroče vode in pustimo stati 30 minut. Posebej namočimo tudi datlje, ki jih bomo kasneje uporabili za kolač.

Med tem pripravimo maso za kolač. V posodo presejemo moko iz zemeljskih mandljev, dodamo ajdovo moko, polento, kakav v prahu, pecilni prašek, sol in premešamo. V sekljalniku zmeljemo odcejene datlje. Dobljeno maso, pomarančni sok, lupinico, stopljeno kokosovo olje in mleko dodamo k moki in maso premešamo z žlico. Predevamo jo v s peki papirjem obložen pekač za pito s premerom približno 20 cm. Postavimo vse skupaj v pečico ogreto na 180°C. Pečemo približno 30 minut.

Ko je kolač pečen, ga pustimo, da se malo ohladi. Med tem pripravimo čokoladni preliv.

Stopimo kokosovo maslo in mu primešamo kakav v prahu in agavin sirup. Čokolado prelijemo čez kolač in okrasimo s pomarančno lupinico.

Prepričana sem, da boste s tem kolačem navdušili tiste, ki jim ga boste postregli.

Pripravila: Tina Teršek, fotografija Eva Klevska

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168