Topel rožičev napitek

 

Rožičeva moka najbolj spominja na kakav, le da nima kofeina in je rahlo sladka. Tako predstavlja krasen nadomestek za kakav v napitkih in sladicah. Rožičev napitek je kot objem v skodelici: je sladek, rahlo začinjen z zimskimi začimbami in ima mehko teksturo. Pijemo ga lahko samega, ali pa mu dodamo spenjeno mleko ali stepeno smetano.

Če te zanima več o rožiču, lahko nekaj zanimivih informacij najdeš na tej povezavi (klikni tukaj).

 

 

Sestavine:

400 ml ovsenega mleka (ali rastlinskega mleka po želji)

5 celih strokov kardamoma

1 jž agavinega sirupa

3 jž rožiča v prahu

1/2 čž cimeta

1/2 čž ingverja v prahu

ščepec muškatnega oreščka

*za prst kakavovega masla

 

Priprava:

Mleko zlijemo v kozico in dodamo cela kardamomova semena iz strokov (stroke odpremo in v kozico dodamo samo črna semena). Pokuhamo, da mleko zavre.

Semena odstranimo in v mleko dodamo ostale začimbe, agavin sirup in rožič v prahu. Dobro pomešamo z metlico, da razbijemo grudice.

Po želji lahko dodamo kakavovo maslo. Maslo doda še več mehkobe in zaokroži okus. Za tiste, ki so občutljivi na kakav, priporočam, da kakavovo maslo izpustite.

Postrežemo s spenjenim mlekom ali stepeno smetano in rahlo posujemo s cimetom.

 

Pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes, bloggerka in fotografinja

 

Deli naprej ...