fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Čokoladno-sadni praznični biskvit

Čokoladni kolač z brusnicami in čokoladno kremo je izjemno preprosta sladica za trenutke, ko nimate veliko časa za pripravo. Pripravljen je v nekaj minutah, hitro pečen in nezahteven. Veliko sestavin dobiš v naši spletni trgovini, sicer so pa vse splošno dostopne. Božični čas naj bo miren, zato posezite po preprostih receptih, ki navdušujejo. Eden takih je gotovo tale naš čokoladni kolač.

Sestavine, ki sem jih uporabila v receptu, so v njem našle mesto z razlogom. Agavin sirup in kokosov sladkor sta naravni sladili, bogati z minerali in nerafinirani. Pravi kakav ima kar nekaj dobrih lastnosti, o katerih si lahko kaj več preberete v tem članku (klikni tukaj). Olje iz zemeljskih mandljev ima oreščkast okus, zato lepo paše v kombinacijo s kakavom in cimetom. Brusnice pomagajo pri zdravju sečil (več si preberi s klikom tukaj), a le, če so brez rafiniranega sladkorja – prav zato so Drobtinkine brusnice krasna izbira. Kolač ni le okusen, ampak je tudi veganski in pripravljen iz samih kvalitetnih in zdravih sestavin.

Sestavine:

300 g moke

3 čž pecilnega praška

1 vanilijev sladkor

ščep nerafinirane himalajske soli

30 g pravega kakava

1 1/2 čž pomarančne lupinice

2 čž cimeta

80 ml olja iz zemeljskih mandljev

50 ml agavinega sirupa

400 ml ovsenega mleka

Krema:

300 ml veganske smetane za stepanje

2 jž pravega kakava v prahu

2 jž kokosovega sladkorja

Posip:

100 g brusnic

Priprava:

Najprej prižgemo pečico na 170°C, ker se bo do konca priprave ravno segrela.

V večji posodi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, vanilijev sladkor, kakav, pomarančno lupinico in cimet.

V ločeni posodi zmešamo olje iz zemeljskih mandljev, agavin sirup in ovseno mleko.

Mokre sestavine primešamo suhim. Dobili bomo gosto maso za biskvit. Maso vlijemo v namaščen pekač (lahko je namesto, da ga namastimo, uporabimo papir za peko) in jo enakomerno razporedimo po pekaču.

Biskvit pečemo 25-30 minut. Ko je pečen, pustimo, da se ohladi.

Med peko lahko pripravimo kremo. Smetano za stepanje, kakav in kokosov sladkor damo v večjo posodo in stepamo, dokler ne dobimo trdne kreme. Brusnice nasekljamo.

Ko je pekač pečen in ohlajen, nanj nanesemo čokoladno smetano in čeznjo posujemo nasekljane brusnice.

*Če kreme ne želimo, lahko nasekljane brusnice pred peko potresemo po biskvitu in jih rahlo pritisnemo v maso za biskvit. Pečemo po istem postopku.

Pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes, blogerka in fotografinja

Delite naprej ...
Default image
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 137