
-
Pongrac 101, 3302 Griže
Brezplačna dostava za naročila nad 55,00 €.
Oznaka brez glutena


Marmorni kolački brez glutena
Marmorni kolački kolački brez glutena so popolnoma brez glutena, VEGANSKI in zelo enostavni za pripravo. Drugače povedano: so popolni 🙂 In to še ni vse, so tudi izjemno puhasti in okusni, brez rafiniranega sladkorja in izdelani iz polnovrednih sestavin –…

Kremna beljakovinska bučna omaka
Kaj je bolj jesenskega kot buče? In kaj bolj preprostega in noro okusnega lahko pripraviš iz njih, kot omako? Bučna omaka je že nekaj let vsako jesen kar naprej na jedilniku, resnično jo obožujem. Variant za izvedbo je neomejeno, ampak…

Pita s svilenim čokoladnim nadevom
Pite so ene tistih sladic, ki jih lahko pripravljamo skozi celo leto. V obdobju, ki je bolj skopo z izbiro sadja pripravljamo vanilijeve, čokoladne, z oreščki. V poletnih mesecih in jesenskih mesecih, ko je sadja v izobilju, pa s sadnimi…

Flapjack ali ovsena ploščica
Ste že slišali za flapjack ali pa ovseno ploščico? Če še niste, je mogoče že čas, da se spoznate ta odličen prigrizek na osnovi ovsa, ki sva ji midva dodala še zemeljske mandlje, seveda :))). Flapjack so v osnovi ovsene…

Presne “finger” pite
Presne finger pite so res luštna sladica, ki je atraktivna tudi na pogled, poleg tega pa zaradi različnih nadevov ustrežeš več okusom. Mogoče nekateri še ne veste, ampak svojo poslovno pot sem začela z ustvarjanjem presnh tortic, pit, piškotov, brownijev,…

Bounty kozarčki
Od nekdaj sem bila oboževalka kokosa. Nikoli me ni motil okus kokosovega jogurta ali kokosovega olja. Pravzaprav mi navadno paše. Tile kokosovi kozarčki s čokolado sumljivo spominjajo na Bounty čokoladice, nekdaj ene mojih najljubših čokoladk, le da so precej bolj…

Jesenska kvinojina skleda
Jesen je čas, ko se začne v naravi vse upočasnjevati. Ker smo del narave, se začnemo upočasnjevati tudi mi in s tem naša prebava. Prebava je center našega zdravja in našega imunskega sistema, zato moramo zanjo dobro poskrbeti. Jesenska kvinojina…

Zemeljski mandlji malo drugače
Kaj se zgodi, če zemeljske mandlje čez noč namočiš in jih naslednji dan prepražiš? Dobiš odličen, polnovreden prigrizek, ki bo prava atrakcija. Ko pa boste povedali, da je tudi precej bolj zdrav, kot razni drugi prigrizki, boste z njim navdušili…

Rjavčki brez glutena in sladkorja
Ko sem razvijala ta recept, sem se morala potrudit, da sem zadela pravo kombinacijo količin, a na koncu sem dobila to, kar sem želela: rjavčke brez glutena in sladkorja. Ampak ne take, ki jih nihče ne želi jest, ampak take…

Kvinoja z limono
Kadar imam očbutek, da se testenine, krompir in riž na našem družinskem jedilniku menjujejo v sosledju, me kvinoja vedno reši iz monotonosti. Včasih jo pripravim kot rižoto, drugič jo vkuham v juho, ali pa pripravim kot sladico. Kvinoja je starodavna…

Domači sladoled brez mleka in glutena
Poletja še ni konec. Pravzaprav nas vročina kar noče in noče zapustit. V takih trenutkih je sladoled ena najbolj priljubljenih poletnih osvežitev. Nekateri ga obožujejo bolj in nekateri manj, a prav vsakdo si kdaj privošči kepico sladoleda. Kupljeni sladoledi niso…