fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Cobbler pita brez glutena in oreščkov

For all my English speaking readers, just scroll down, you will find recipe in English too.

Zadnjič je pri nas doma padla pobuda za sladico. Saj veste kako gre to, nekaj na hitro, pa da ni nezdravo in takoj sedaj iz sestavin, ki so na voljo takoj.

Na vrtu je sedaj kar dosti izbire, rabarbara je ogromna in ravno par dni nazaj sem razmišljala kaj bi naredila iz nje, pa je zmanjkalo volje, no sedaj se je pa ponudila priložnost. In nekaj jagod je tudi še bilo na voljo. V omari sem našla moko iz zemeljskih mandljev in še nekaj sestavin…

Nastale so te mini pite v lončkih, hitro pripravljene in tako zelo okusno, da sme jih komaj uspela poslikati.

Sestavine, ki jih potrebujete za cobbler – drobljenec:

Sestavine za nadev:

  • 1 skodelica rabarbare, narezane na 2 cm debele kose
  • 1/2 skodelice jagod
  • 1/2 žličke limonine lupinice*
  • 1 žlička tapiokine moke*
  • 1 žlička temnega agavinega sirupa*, po okusu

Manjše skodelice primerne za peko na tanko premažemo s kokosovim oljem. V posodi na srednjem ognju na hitro pokuhamo rabarbaro, jagode in agavin sirup. Ko se rabarbara malo razpusti dodamo še limonino lupinico in tapiokino moko. Dobro premešamo in enakomerno porazdelimo v posodice.

Pečico zagrejemo na 180°C.

Pripravimo še cobbler – drobljenec. V posodici z vilico zmešamo vse sestavine za drobljenec, da nastanejo manjše grudice. Enakomerno jih porazdelite na nadev, postavite v pečico za približno 10-15 minut, oziroma da drobljenec zapeče zlatorjavo.

Več o čudivitih lastnostih zemeljskih mandljev si lahko preberete TUKAJ

Pripravila: Tina Teršek

_________________________________________________________________________________________________________________________

Cobbler pie in a cup

A few days ago my daughters were looking for something sweet and they asked me to make something delicious. You know how it goes, something quick, healthy and from the ingredients that are available right away. There is a lot fresh vegetable in the garden now, the rhubarb is huge and just a couple of days ago I was thinking what to make of it, but I ran out of will, and now the opportunity has presented itself. And a few strawberries were also still available. I found tigernut flour and some other ingredients in the cupboard … These mini pies were made in pots, quickly prepared and so very tasty that I could barely make photos of them.

Quick and easy dessert to prepare and so tasteful. It is vegan nut free, gluten free and clean food dessert. Enjoy it with no guilt.

Cobbler:

Filling:

  • 1 cup rhubarb, cut into 2 cm pcs
  • 1/2 cup strawberry
  • 1/2 tsp lemon zest*
  • 1 tsp tapioca startch*
  • 1 TBS raw dark agave syrup*, to taste

Coat small cups suitable for baking with coconut oil. In a pan, over medium heat, quickly cook the rhubarb, strawberries and agave syrup. When the rhubarb dissolves a bit, add the lemon zest and tapioca flour. Mix well and divide evenly in a baking cups.

Preheat the oven to 180 ° C.

Meanwhile prepare cobbler. In a bowl mix all the ingredients with a fork until the crumbs to form smaller lumps. Distribute them evenly over the filling, place in the oven for about 10-15 minutes, or until the crumbs turns to a lite brown.

Photo and recipe: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168