Veganska potica s čokoladnim nadevom iz Kashe

Preden sem se prvič odločila speči potico sem kar nekaj časa oklevala. Zdelo se mi je neznansko zapleteno in prepričana sem bila, da bo šlo nekaj narobe in mi ne bo uspelo. Ker pa mi potem tisti moj ustvarjalni škrat ne da miru, se na koncu vedno majčkeno prisilim in rezultat je ponavadi prav presenetljiv. Potem postajam vedno bolj pogumna in preizkušam ideje eno za drugo

 

 

Tako je nastala tudi ta potička. Preostali člani družine orehov ne marajo kaj preveč, kokosov nadev se jim zdi presuh (sama nima ne z zenim ne drugim nobenih težav :))) ) in ker jim želim ustreči sem razmišljala kako narediti čokoladni namaz, če ta pač ni pri roki. Pa sem gledala po polici ki se vedno šibi od vseh možnih sestavin in pogled se mi je ustavil pri Kashi Hrustljavi kakav. Uau, a ne bi bilo super, če bi z njo lahko nadevala potico?!

 

Uh, če to ni dobra ideja 🙂 Pa se ni zdela dobra samo meni, vsi so bili navdušeni nad njo, meni pa se je smejalo, ker veste kaj je največji užitek kadar nekaj skuhaš? Gledati ljudi kako uživajo ob tem kar si jim pripravil.

 

Sestavine, ki jih potrebujete za testo:

 

Sestavine za čokoladni nadev:

 

Najprej naredite kvasec. Odvzamete 3 žlice toplega mleka zemeljskih mandljev, 1 žlico kokosovega sladkorja in kvas, premešajte in postavite na toplo.

Za testo zmešajte suhe sestavine. V preostalem mleku stopite kokosovo olje. Ko je kvasec narejejen ga dodajte k suhim sestavinam in dodajte še stopljeno olje z mlekom.
Najprej premešajte z žlico, nato pa z rokami še na pomokani površini. Mesite vsaj 15 minut, malo telovadbe :)))

Vmeseno testo postavite v posodo, pokrijte s krpo in postavite na toplo, da vzhaja, za približno 2x velikost. Približno 1 uro ali celo dlje.

Med tem pripravite nadev. Kasho vmešajte v mleko, olje rastopite nad paro in ga primešajte h Kashi in mleku.

Ko je testo naraslo, ga zvaljajte na približno 3-4 mm debelo, podlago dobro pomokajte, da se testo ne prime na podlago. Premažite ga z namazom, en rob pustite, da boste potico lepo zaključili. Po premazu enakomerno posipajte še kokosov sladkor. Potico zvijte z občutkom čimbolj tesno in jo nato prenesite v s kokosovim oljem premazan pekač za potice in pustite vzhajati vsaj pol ure. Nato ga prepikajte in postavite v pečico najprej za 20 min na 200 stopinj in nato še 10 do 15 minut na 180 stopinj.

Potico pustite ohlajati približno 10 minut, nato jo zvrnite na podlago in počakajte, da se popolnoma ohladi preden jo razrežete.

 

To potičko sem morala speči dva dni zaporedoma, ker je prva zmanjkala v trenutku, drugo pa smo ponudili še prijatlejem, ki so prišli na obisk. Če bi se ponudila še tretji dan, bi jo lakho spekla še tistikrat, pa sem  pomislila, da bo naslednjič še slajša, ker bo treba malček počakait na njo 😀

 

 

Fotografija: Tina Teršek

Recept: Tina Teršek

Deli naprej ...