fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom … brez peke

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji s sadjem… takrat naredim drobljenec, ki se ga z lahkoto priredi točno po našem okusu. Po navadi si ga pripravim prejšnji večer, zjutraj pa ga samo še okrasim …

Drobljenec:

Karamelni preliv:

  • 40g datljeve paste (pripravimo jo tako, da datlje zmeljemo z nekaj vode in ščepcem himalajske soli – približno 200g datljev, 300ml vode in soljo, tako pripravljeno shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarčku v hladilniku približno 2 tedna. Pasta mora biti gladka, brez koščkov)
  • 1 žlička nesoljenega arašidovega masla(kremastega brez koščkov)
  • himalajsk sol po okusu
  • voda po žličkah po potrebi

Dodatek:

  • 30 g malin ali kakšnega drugega sadja narezanega na koščke (lahko tudi suhega)
  • 1 žlica oreščkov ali semen (po želji)

Drobljenec pripravimo tako, da vse sestavine zmeljemo v sesekljalniku. Pazimo, da ne meljemo predolgo, saj se masa ne sme sprijeti. Tako pripravljeno nadrobimo v posodico in postavimo v hladilnik.

Med tem pripravimo karamelo (in datljevo pasto, če je še nimamo pripravljene od prej).

Drobljenec posijemo s sadjem in oreščki in prelijemo s karamelo.

Tak zajtrk nam bo dal dovolj energije, nas nasitil in popeljal v dan.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 173