Presna vanilijeva krema s karamelo iz namaza iz zemeljskih mandljev

Hitra in enostavna sladica za jesenke dni. Kremasta, ravno prav sladka, ki jo užijwmo brez slabe vesti. Lakho jo pripravimo za posebno priložnost, je zanimiva tudi na pogled.
 

 

 

 

Krema:
100 g indijskih oreščkov
1 Vanilijeva strok (sredica)
1 žlička kokosovega sladkorja za posip
*recept za pripravo napitka iz zemeljskih mandljev najdete TUKAJ
Postopek:
Mehke datlje, namaz iz zemeljskih mandljev in sol zmeljite v sekljalnku. Med mletjem po žličkah dodajajte vodo do željene gostote. Nato jo z žličko nadevate v 2 kozarčka.
Krema: indijske oreščke namakajte v topli vodi 30 min, odcedite in sperite. V blenderju jih zmeljite skupaj z “mlekom”, agavinim sirupom, soljo in sredico vanilijeva stroka. Krema mora biti gladka, brez grudic. Med mletjem nato dodajte še nad paro stopljeno maslo in olje.
Kremo prelijete čez karamelo in postavite v hladilnik, preden jo postrežete, jo okrasite še s kokosovim sladkorjem.

Fotografija: Eva Klevska

Recept: Tina Teršek

Deli naprej ...