fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Rožičeva potica s tigernut moko

Vsem nam je dobro znana orehova potica. To pa ni edina potica, ki jo znamo pripravit. Tu so še pehtranova in rožičeva, pa sigurno še kakšna druga. Rožičeva je še posebej fina prav zaradi rožiča (o katerem si lahko več prebereš TUKAJ ), naša pa je za nameček pripravljena brez rafiniranega sladkorja.

Sestavine:

Za testo:

Za nadev:

Priprava:

V večjo posodo damo moko, kvas, sol in limonino lupinico. Premešamo z metlico.

Zdaj dodamo še stopljeno kokosovo olje, agavin sirup in ovseno mleko. Z roko se lotimo združevanja sestavin, dokler ne dobimo testa. Tega gnetemo nekaj minut, da postane elastično in se ne lepi več na naše prste. Pustimo ga, da vzhaja vsaj eno uro oz. tako dolgo, da podvoji volumen.

Vmes pripravimo nadev. V skledi zmešamo vse suhe sestavine. Jabolko naribamo. Aqua fabo stepemo v trd sneg. Nato jabolko, ovseno mleko in agavin sirup dodamo k suhim sestavinam in vse premešamo. Nazadnje dodamo še aqua fabo stepeno v sneg in jo previdno vmešamo v nadev.

Vzhajano testo rahlo pregnetemo, da se odlepi od sten in da iz njega naredimo kroglo. Nato ga predenemo na pomokano delovno površino in ga razvaljamo v kvadrat, debeline nekje 5 mm. Razvaljamo ga nežno, da v testu ostanejo majhni mehurčki.

Nadev nadevamo na razvaljano testo. Jemljemo po eno žlico in ga enakomerno razporedimo po celi površini. Nato ga nežno razmažemo z jedilnim nožem ali žlico, da je nadev razporejen po celi površini. Na koncu ga še poravnamo, da ni valovit.

Potičko nato previdno zvijemo v kačo. Predenemo jo v namaščen pekač. Če je premehka, prosimo za pomoč nekoga od domačih ali prijateljev. Pekač je lahko okrogel potičnik, podolgovat za kruh ali pa navaden pravokoten pekač, pri čemer potico prerežemo na dva dela, da dobimo dva hlebčka.

Potičko pustimo še kake pol ure, da vzhaja, nato pa jo damo v predogreto pečico. Pečemo jo na 180°C 50-60 minut.

Ko je potica pečena, jo pustimo v pekaču nekaj minut, da se malo ohladi, nato pa jo predenemo na rešetko za ohlajanje, kjer naj se ohladi do sobne temperature. Postrežemo jo rahlo posipano s sladkorjem v prahu ali pa kar brez njega.

Pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes, blogerka in fotografinja

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168