Avokadove čokoladne kroglice – truffles

Avokadove čokoladne kroglice – truffles

Kako odličen sadež je avokado smo lahko prebrali že mnogokrat. Če pobrskamo po internetu najdemo podatke o tem, kako zdrav je za naš vid, da vsebuje zdrave maščobe, nam daje občutke sitosti, da se ponaša z visoko vsebnostjo vitamina K, B in C, da vsebuje več kalija kot banane. Če ga uživamo, pomagamo ščititi srce in ožilje. Uživanje avokada se priporoča tudi med nosečnostjo, uživanje naj bi zmanjševalo jutranje slabosti,… In poleg vsega tega, je avokado res okusen in ga v kulinariki lahko uporabljamo tako za sladice kot slane jedi.

Sama ga veliko kart uporabljam, saj je priprava jedi iz avokada preprosta in hitra.

Tukaj delim z vami recept za avokadove čokoladne kroglice, ki gredo v tek tako odraslim kot otrokom 🙂

Za pripravo kroglic potrebujemo:

  • 1 srednje velik avokado*
  • 25 g presnega kakava v prahu*
  • ščep ali dva nerafinirane himalajske soli
  • 1-2 žlici presnega agavinega sirupa*
  • 30 g kokosovega olja

Za posip:

  • 15 g presnega kakava v prahu*
  • 15 g presnega ribanega kokosa*
  • 15 g presne nesoljene pistacije*
  • 30 g presnih brazilskih oreščkov*
  • če imate kakšno boljšo idejo, jo uporabite 🙂

Kadar kupujemo avokado izberemo zrelega, če ga imamo namen uporabiti isti ali naslednji dan, sicer lahko kupimo tudi manj zrelega in ga zorimo na sobni temperaturi še dan ali dva.

Najprej olupimo avokado in odstranimo koščico. Narežemo ga na koščke in ga skupaj z ostalimi 4 sestavinami zmeljemo v sekljalniku, da dobimo enakomerno in gladko maso.

S peki papirjem obližimo ravno podlago in na njo z žlico porazdelimo maso. Vse skupaj postavimo v hladilnik za približno 10 minut.
Med tem si v posodice nasujemo sestavine v katerih bomo povaljali kroglice.

Ko vzamemo podlago z ohlajeno maso iz hladilnika, na hitro oblikujemo kroglice in jih povaljamo v posipu. Tako pripravljene shranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi dokler jih ne postrežemo.

V hladilniku bodo ostale užitne približno teden dni, naše sicer zginejo mnogo prej 😉

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja