fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Slastne palačinke iz moke zemeljskih mandljev

Včeraj je bil za naju deloven dan in sva se odločila, da nedeljo pa preživimo na off in k temu je pripadal tudi zajtrk za razvajanje.

Med tem, ko sta Iza in Zala pripravljali mizo za zajtrk, sem na hitro pripravila maso za tako imenovane ameriške palačinke iz moke zemeljskih mandljev.

Potrebujemo:

……………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Za dodatek lahko uporabimo domačo marmelado, čokoladni namaz ali pa na hitro zmešate kakav v prahu, rastlinsko mleko in agavin sirup in dobite čokoladno kremo. Namesto marmelade sem pogrela zamrznjene jagode in maline in dodala malo agavinega sirupa in z njim prelila palačinke. po želji jih lahko prelijete tudi z drobtinkinim presnim, temnim agaivinim sirupom.

Priprava:

Najprej v posodici zmešajte rastlinsko mleko in limonin sok, pomešajte in pustite stati približno 5 minut, da se mleko sesiri in na ta način dobite maso podobno jogurtu.

Nato zmešajte suhe sestavine in mu dodajte mleko. V posodo s kokosovim oljem dajte približno 2 žlici pripravljene mase in pecite 1-2 minuti na vsaki strani. Pečene prelijte s poljubnim prelivom in uživajte.

Opomba: za nas 4 sem porabila 2x količino mase.

palacinke-iz-moke-zemeljskih-mandljev1

Prirpavila: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159