Čokoladna torta s pomarančo

Čokoladna torta s pomarančo

Zadnjič sem ustvarjala torto za v trgovino in odločila sem se za čokoladen okus. Dodala sem še pomarančo, da bi bila še bolj žlahtna… Pripišem še recept, če se jo bo komu zahotelo, pa ne more k meni v trgovino po njo. 😉

Za podlago potrebujete:

  • 200 g presnega ribanega kokosa?
  • 90 g presne datljeve paste* (če je nimate, jo lahko nadomestite s približno 120 g razkoščičenih datljev, če so bolj suhi, jih za 30 minut predhodno namočite)
  • 20 g presnega kakava v prahu*
  • 70 g presnih brazilskih oreščkov*
  • nariban lupinico pol pomaranče*
  • ščep nerafinirane himalajske soli

Za čokoladni namaz:

  • 120 g presne datljeve paste*) ali približno 160g datljev, če so trdi jih predhodno namočite za približno 30 minut
  • 25-30 g presnega mletega kakava v prahu*
  • 30 g presnega kokosovega olja*
  • (žlica ali dve vode po potrebi)

Čokoladna krema s pomarančo:

  • 2 manjši pomaranči*
  • 170 g presnih indijskih oreščkov*
  • 1,5 dcl vode (ali po potrebi)
  • 20 ml presnega agavinega sirupa* (ali po okusu)
  • 2 ščepca nerafinirane himalajske soli
  • 20 g presnega kakava v prahu*
  • 90 g presnega kokosovega olja*
  • pomarančna lupinica 1 pomaranče*

*za boljšo kvaliteto vedno uporabljam ekološke sestavine

Najprej pripravite pekač, dno obložite s folijo za živila, da boste kasneje torto lažje odstranili.

V sekljalniku zmeljite najprej ribani kokos in brazilske oreščke, da dobite grobi moki podobno teksturo. Dodajte še kakav v prahu, sol in datljevo pasto oziroma datlje. Na koncu dodajte še pomarančno lupinico. Zmes se mora sprijeti, če je presuha dodajte žlico ali dve vode.

Enakomerno jo porazdelite na dno pekača in postavite v hladilnik.

Med tem pripravite čokoladni nadev. V sekljalniku zmeljite vse sestavine za nadev razen vode. Namaz mora biti mazljiv, če je pregost dodajte še vodo. Z nadevom enakomerno premažite dno torte. In postavite nazaj v hladilnik.

Pripravite še čokoladno kremo. Najprej za najmanj 30 minut namočite indijske oreščke, sicer je najbolje da jih namočite čez noč. Nato jih odcedite in zmeljete skupaj s sveže iztisnjenim sokom dveh pomaranč, vodo, agavinim sirupom, himalajsko soljo v gladko kremo. Nato nad paro stopite kokosovo olje in ga med mletjem vlivajte v maso. Na koncu dodajte še kakav v prahu in zmeljite, da se ta lepo porazdeli po kremi. Primešajte še pomarančno lupinico in kremo prelijte čez prej pripravljeno dno z nadevom.

Tako pripravljeno torto postavite v zamrzovalnik za približno 3 ure, da se dobro strdi. Zamrznjena lahko ostane do 30 dni. V hladilniku pa 4 dni.

Upam, da vam bo všeč 🙂

cokoladna-torta-s-pomaranco-1

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja