fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Proteinski vanilijev brownie

Razmišljala sem kakšno sladico ponuditi nekomu, ki  rad uživa mešanice beljakovin. Vajeni smo jih dodajati raznim smutijem, napitkom,.. Kaj, če bi jih dodala v presno sladico in porodila se mi je ideja za ta recept. Zaljubitelje presnih sladic z okusom kave in čokolade.

Potrebujemo:

Priprava:

Oreščke za kremo namočimo čez noč ali vsaj za 4 ure.

V sekljalniku z rezilom S zmeljemo pistacijo, brazilske oreščke in himalajsko sol. Nato dodamo na koščke narezane datlje in po potrebi 1-2 žlici vode. Zmes se mora mde mletjem sprijeti v kroglo.

V pekač obložen s foljo za živila enakomerno razporedimo zmleto maso in nato pekač postavimo v hladilnik.

Kremo pripravimo tako, da indijske oreščke odcedimo, dobro speremo. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, približno 2 dcl vode, in sol. Masa mora biti gladke in brez grudic. Dodamo ji še Sunwarrior beljakovine z okusom mocha in meljmo, da se okusi lepo povežejo. Če je masa pregosta dodamo malo vode. Med mletjem dodamo še nad paro stopljeno kokosovo olje. Maso vlijemo na v pekač na prej priprevljeno dno iz oreščkov in postavimo v zamrzovalnnik z apribližno 4 ure, da se krema leop strdi.

Prirpavimo še čokoladni premaz. V sekljalniku z rezilom S zmeljemo zmehčano kokosovo olje, beljakovne, kakav v prahu in mesquite. Z njim premažemo ohlajen brownie in ga narežemo na koščke.

Naj vam tekne!

Fotografija: Eva Klevska

Avtorica recepta in izvedba: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168