Veganski dišavni piškoti
Recept je bil sicer objavljen že novembra 2015 na portalu Moja leta, vendar so piškoti res odlični in na vsaki degustaciji, ki jih imava, sprašujejo po njih. Sedaj pa je recept na voljo v nadaljevanju.
Sestavine:
- 2 skodelici fine moke zemeljskih mandljev
- ½ žlici kokosovega olja
- 1 velika ali dve majhni zreli banani
- ½ žličke cejlonskega cimeta
- 2 ščepca nerafinirane himalajske soli
- ½ skodelice suhih brusnic
*sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave
Postopek:
Banane olupimo in z vilico zmečkamo v posodi, ji dodamo moko, cimet, sol in premešamo z vilico. Nad paro stopimo kokosovo olje in ga vmešamo v zmes. Na koncu dodamo še brusnice in jih narahlo vmešamo v maso.
Pekač obložimo s peki papirjem, pečico pa zagrejemo na 180°C. Z žličko zajemamo maso in naredimo kroglice. Položimo jih na pekač in jih z roko sploščimo v obliko okroglih piškotov.
Pekač z piškoti postavimo v štedilnik in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler na robovih rahlo ne porjavijo. Piškoti naj se ohladijo na pekaču.
Kuhinja bo dišala še nekaj dni, čeprav o piškotih ne bo več sledu 😉
Recept in fotografija: Tina Teršek
Izdelki, ki so uporabljeni v receptu
-
Bio cejlonski cimet, mleti, drobTinka, 30 g2,73 € vklj. DDV
-
Presna ekološka moka iz zemeljskih mandljev, fino mleta, drobTinka, 400 g6,75 € vklj. DDV
-
Presno ekološko kokosovo olje, drobTinka, 260 g5,09 € vklj. DDV
-
Nerafinirana himalajska mleta sol, drobTinka, 230 g1,99 € vklj. DDV
-
Ekološke brusnice , drobTinka, 170 g6,13 € vklj. DDV