fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Piškotki s Tiger nut namazom

Morda sem malo preveč razmišljala o piškotih. In v zadnjem času sem morda spekela tudi kup piškotov in ustvarila recept ali tri. Vse klasično, vendar ti opečeni piškoti s tiger nut namazom iz zemeljskih mandljev presegajo vse klasike in postanejo nova klasika.

Ne morem pomagati, obožujem piškote. Mislim, da so mi najbolj všeč. Napolnjene s kakšno kremo ali namazom zmažem v trenutku. Smešno, ne pečem jih prepogosto. Mogoče zato, ker velik del svojega študentskega življenja nisem imel prave pečice. Pred kratkim sem se preselila in dobila popolnoma novo kuhinjo IN novo pečico. Selila se ne bom prav kmalu in to pomeni samo eno: PEKA.

Zemeljski mandlji prodirajo.

V Sloveniji obstaja blagovna znamka Drobtinka. Oni so slovenskemu trgu predstavili zemeljske mandlje. Prav oni so tisti, zaradi katerih so se v moji kuhinji pojavili zemeljski mandlji. Njihova granola in drugi izdelki iz zemeljskih oreščkov so nori – tudi namaz, ki ga uporabljam v tem receptu. Pri teh oreščkih (ki niti niso pravi oreški) mi je všeč, da so naravno sladki in imajo kokosov okus z nekaj priokusa po mandljih. Čudovito. Ko smo začeli sodelovati, so mi poslali nekaj svojih izdelkov, med katerimi so bili moka iz zemeljskih mandljev in celi zemeljski mandlji. Enkrat sem jih poskusila namakati in še vedno ne morem verjeti, kako okusni so namočeni zemelsjki mandlji! Morate poskusiti, so kot majhne eksplozije okusa v ustih.

Ustvarjanje piškotkov z namazom Tiger Nut iz zemelsjkih mandljev

Nekaj ​​časa sem potrebovala, da sem ugotovila kaj vse lahko ustvarim iz zemeljskih mandljev v različnih oblikah – moka, oreški, namočeni, sesekljani … Te piškote sem ustvarila iz nič in nastali so… popolni. Pri zemelsjkih mandljih se mi zdi čudovito, da so super okusni in jih želite še naprej jesti, ampak ne gre, ker so tako nasitni! Tudi ti piškotki so takšni. Morda si mislite, da boste po prvem pojedli celo serijo, po tretjem pa boste začeli dvomiti v to.

Obožujem jih, ker:
  • so sladkasti sami posebi, zato ni treba dodajati preveč sladkorja
  • izgledajo super luštno
  • ‘oreščki’ med peko dobijo okus po pečnem
  • so okusni, a nasitni piškoti
  • so lahko tudi zdrav prigrizek in to tudi dokazujejo
Torej – ne izgubljajmo več časa, preizkusite recept in mi sporočite, kako so vam všeč!

Sestavine, ki jih potrebujete:

Navodila:

Vse suhe sestavine daj v skledo in dobro premešaj z metlico.

    2Ohlajeno kokosovo maščobo nareži na majhne koščke in jih dodaj suhim sestavinam.

    Dobro pregneti z rokami, da dobiš drobljenec. Dodaj rastlinsko mleko in še enkrat pregneti, da se drobljenec spremeni v mehko testo. Če je potrebno, dodaj še nekaj mleka.

    Na pekač daj papir za peko. Vzemi nekaj testa (za oreh) in ga med dlanmi povaljaj v kroglico. Položi ga na pekač. S kazalcem pritisni v vrh kroglice, da se ta malo splošči in kazalec v vrhu pusti    vdolbinico. Isto ponovi še 25x oz. dokler ti ne zmanjka testa.

    Preden piškote spečeš, v vsako vdolbinico dodaj namaz iz zemeljskih mandljev.

    Peci piškote na 180°C približno 15 minut oz. dokler niso zlato rjave barve. Čisto se bodo strdili šele, ko se bodo ohladili.

    Recept je za drobTinko pirpravila Vita iz Little Kitchen Vibes

    Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

    Delite naprej ...
    Tina Drobtinka
    Tina Drobtinka

    Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

    Objav: 181