Kvinoja z malinami in kokosom

Še en recept s kvinojo! Tokrat še v sladki varianti, ki je tako dobra, da te kar sezuje. Maline se s kvinojo podajo odlično, s svojo aromo ji dodajo še tisto piko na i, ki jo naredijo popolno za naše razvajanje brbončic tudi, ko se nam zahoče sladko.

 

Tako pripravljena je popolna za naše zajtrke ali pa kot sladica, če jo nadevamo v manjše kozarčke. Enostaven recept, jed pa tako odlična in vablija tuvi za oči 🙂

 

 

 

 

Recept:
  • 100 g kvinoje
  • 300 ml rastlinskega mleka
  • Ščepec soli
  • ½ čž cimeta
  • 1 čž mesquite-a
  • Pest malin (sveže ali zmrznjene)
  • 2 čž kokosovega sladkorja
  • Kokosov čips
  • Kokosov jogurt⠀⠀⠀

 

Postopek:

Kvinojo skuhaš v mleku. Mleko segreješ s ščepcem soli in vanj dodaš kvinojo. Kuhanje traja 15-20 minut. Med kuhanjem dodaš še cimet in mesquite.

Medtem ko se kvinoja kuha, pripraviš maline. V lončku ali manjši kozici počasi segrevaš pest malin – lahko tudi več, po želji. Ko maline spustijo tekočino, dodaš kokosov sladkor. Če uporabljaš zmrznjene maline, svetujem, da dodaš v lonček še kanček vode, da se maline segrevajo v topli vodi.

Ko je kvinoja skuhana, jo razdeliš v dve skodelici. Čez poliješ malinovo polivko. Okrasiš z nekaj celimi malinami. Po vrhu potreseš kokosov čips in dodaš še žlico kokosovega jogurta. Zajtrk je pripravljen. :D⠀⠀

⠀⠀

Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes    

 

Deli naprej ...