Kvinoja z malinami in kokosom
Še en recept s kvinojo! Tokrat še v sladki varianti, ki je tako dobra, da te kar sezuje. Maline se s kvinojo podajo odlično, s svojo aromo ji dodajo še tisto piko na i, ki jo naredijo popolno za naše razvajanje brbončic tudi, ko se nam zahoče sladko.
Recept:
- 100 g kvinoje
- 300 ml rastlinskega mleka
- Ščepec himalajdke soli
- ½ čž cimeta
- 1 čž mesquite-a
- Pest malin (sveže ali zmrznjene)
- 2 čž kokosovega sladkorja
- Kokosov čips
- Kokosov jogurt⠀⠀⠀
Postopek:
Kvinojo skuhaš v mleku. Mleko segreješ s ščepcem soli in vanj dodaš kvinojo. Kuhanje traja 15-20 minut. Med kuhanjem dodaš še cimet in mesquite.
Medtem ko se kvinoja kuha, pripraviš maline. V lončku ali manjši kozici počasi segrevaš pest malin – lahko tudi več, po želji. Ko maline spustijo tekočino, dodaš kokosov sladkor. Če uporabljaš zmrznjene maline, svetujem, da dodaš v lonček še kanček vode, da se maline segrevajo v topli vodi.
Ko je kvinoja skuhana, jo razdeliš v dve skodelici. Čez poliješ malinovo polivko. Okrasiš z nekaj celimi malinami. Po vrhu potreseš kokosov čips in dodaš še žlico kokosovega jogurta. Zajtrk je pripravljen. :D⠀⠀
⠀⠀
Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes
-
Ekološki kokosov sladkor, drobTinka, 400 g4,98 € vklj. DDV
-
Ekološki mesquite v prahu, drobTinka, 250 g4,99 € vklj. DDV
-
Presna ekološka kvinoja, drobTinka, 300 g3,84 € vklj. DDV
-
Presni ekološki kokosov čips, drobTinka, 180 g3,26 € vklj. DDV
-
Nerafinirana himalajska mleta sol, drobTinka, 230 g1,99 € vklj. DDV