Čokoladni datljev namaz
Prepričana sem, da nisem edina, ki se ji lahko v trenutku porodi misel o kremasti, čokoladni sladici z odličnim okusom, poleg tega pa nočem take s polno umetnega sladkorja in raznih ojačevalcev okusa in barvil… Imam rešitev tako zase kot za vas… čokoladni datljev namaz, ki ga lahko napadeš tudi z žličko 😀
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 90 g presnih datljev
- 15 g presnega kakava v prahu
- 40 g presnega kokosovega olja
- 150 ml presnega kokosovega mleka, ki ga naredite iz 90 g presnega kokosovega musa in vode.
Najprej pripravimo kokosovo mleko. V sekljalniku z rezilom S zmeljemo 150 ml mlačne vode in kokosov mus mleku podobno tekočino.
V blenderju zmeljemo najprej datlje (mehkejši kot so, bolj gladka bo nastala), kokosovo mleko in kakav v prahu. Med mletjem počasi dodamo še nad paro stopljeno kokosovo olje.
Tako pripravljeno kremo prelijemo v kozarček in postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo in namaz primerno zgosti. Lahko ga namažete na kruh, polnite z njim praline, premažete kakšno sladico ali se ga lotite kar iz kozarčka 🙂
Fotografija: Eva Klevska
Recept: Tina Teršek
-
Presni ekološki kokosov mus, drobTinka, 300 g4,60 € vklj. DDV
-
Presno ekološko kokosovo olje, drobTinka, 260 g5,09 € vklj. DDV
-
Presni, ekološki kakav v prahu, drobTinka, 180 g5,60 € vklj. DDV
-
Presni ekološki datlji, razkoščičeni, drobTinka, 160 g3,65 € vklj. DDV