fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Čokoladni datljev namaz

Prepričana sem, da nisem edina, ki se ji lahko v trenutku porodi misel o kremasti, čokoladni sladici z odličnim okusom, poleg tega pa nočem take s polno umetnega sladkorja in raznih ojačevalcev okusa in barvil… Imam rešitev tako zase kot za vas… čokoladni datljev namaz, ki ga lahko napadeš tudi z žličko 😀

Sestavine, ki jih potrebujete:

Najprej pripravimo kokosovo mleko. V sekljalniku z rezilom S zmeljemo 150 ml mlačne vode in kokosov mus mleku podobno tekočino.

V blenderju zmeljemo najprej datlje (mehkejši kot so, bolj gladka bo nastala), kokosovo mleko in kakav v prahu. Med mletjem počasi dodamo še nad paro stopljeno kokosovo olje.

Tako pripravljeno kremo prelijemo v kozarček in postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo in namaz primerno zgosti. Lahko ga namažete na kruh, polnite z njim praline, premažete kakšno sladico ali se ga lotite kar iz kozarčka 🙂

cokoladni-datljev-namaz-2

Fotografija: Eva Klevska

Recept: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 169