Krhki piškoti s pistacijami in brusnicami

Še en praznični recept, za super njami krhke piškotke!

 

Zakaj gredo ti prškotki z roko v roki s prazniki? S sestavinami boste ustvarili popolne piškotke z vonjem, izgledom in okusom zavzamejo vse kar nam ti prazniki pripovedujejo:

  • o toplini,
  • domačnsti
  • ljubezni do naših najbližjih
  • in druženje z najimi

 

Ravnokar ramzišljam, da bi lahko bili čudovito darilo za pod smreko 😉

 

 

Recept:
  • 250 g moke⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 2 čž pomarančne lupinice⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • ščep soli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • ščep sode bikarbone⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 250 g margarine⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 100 g sladkorja v prahu⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 80 g brusnic⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 80 g pistacij⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

 

Postopek:

Margarino in sladkor penasto vmešaš z električnim mikserjem. V sladko maso dodaš še moko, sol, sodo in pomarančno lupinico. Pregneteš, da dobiš gladko maso.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodaš nasekljane brusnice in pistacije in jih vgneteš v testo.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Testo razdeliš na dva dela. Oblikuješ ju v dve kači, premera cca 5cm. Zaviješ v plastično folijo in daš za 1 uro v zmrzovalnik (ali pa vsaj 4 ure v hladilnik). Vzameš iz zmrzovalnika in pustiš par minut, da se malo zmehča, potem pa narežeš na kolobarje, široke nekje pol cm.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pečeš po 16 komadov naenkrat na velikem pekaču. Pečeš na 180°C – 10 minut. Ko jih daš ven, so piškoti mehki, zato pusti, da se ohladijo.⠀⠀⠀⠀

Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes    

 

Deli naprej ...