fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Krhki piškoti s pistacijami in brusnicami

Še en praznični recept, za super njami krhke piškotke!

 

Zakaj gredo ti prškotki z roko v roki s prazniki? S sestavinami boste ustvarili popolne piškotke z vonjem, izgledom in okusom zavzamejo vse kar nam ti prazniki pripovedujejo:

  • o toplini,
  • domačnsti
  • ljubezni do naših najbližjih
  • in druženje z najimi

 

Ravnokar razmišljam, da bi lahko bili čudovito darilo za pod smreko 😉

 

Recept:
  • 250 g moke⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 2 čž pomarančne lupinice⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • ščep nerafinirane himalajske soli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • ščep sode bikarbone⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 250 g veganskega masla, lahko tudi kokosovega olja⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 100 g datljev v prahu⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 80 g brusnic⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 80 g pistacij⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Postopek:

Maslo in sladkor penasto vmešaš z električnim mikserjem. V sladko maso dodaš še moko, sol, sodo in pomarančno lupinico. Pregneteš, da dobiš gladko maso.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodaš nasekljane brusnice in pistacije in jih vgneteš v testo.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Testo razdeliš na dva dela. Oblikuješ ju v dve kači, premera cca 5cm. Zaviješ v plastično folijo in daš za 1 uro v zmrzovalnik (ali pa vsaj 4 ure v hladilnik). Vzameš iz zmrzovalnika in pustiš par minut, da se malo zmehča, potem pa narežeš na kolobarje, široke nekje pol cm.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pečeš po 16 komadov naenkrat na velikem pekaču. Pečeš na 180°C – 10 minut. Ko jih daš ven, so piškoti mehki, zato pusti, da se ohladijo.⠀⠀⠀⠀

Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes    

Delite naprej ...
Default image
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 136