
Krhki piškoti s pistacijami in brusnicami
Še en praznični recept, za super njami krhke piškotke!


Recept:
- 250 g moke⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 2 čž pomarančne lupinice⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- ščep nerafinirane himalajske soli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- ščep sode bikarbone⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 250 g veganskega masla, lahko tudi kokosovega olja⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 100 g datljev v prahu⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 80 g brusnic⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 80 g pistacij⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Postopek:
Maslo in sladkor penasto vmešaš z električnim mikserjem. V sladko maso dodaš še moko, sol, sodo in pomarančno lupinico. Pregneteš, da dobiš gladko maso.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodaš nasekljane brusnice in pistacije in jih vgneteš v testo.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Testo razdeliš na dva dela. Oblikuješ ju v dve kači, premera cca 5cm. Zaviješ v plastično folijo in daš za 1 uro v zmrzovalnik (ali pa vsaj 4 ure v hladilnik). Vzameš iz zmrzovalnika in pustiš par minut, da se malo zmehča, potem pa narežeš na kolobarje, široke nekje pol cm.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pečeš po 16 komadov naenkrat na velikem pekaču. Pečeš na 180°C – 10 minut. Ko jih daš ven, so piškoti mehki, zato pusti, da se ohladijo.⠀⠀⠀⠀
Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes