fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Čokolada z oreščki za čokoljubce

To je hiter in enostaven recept za odlično čokolado, ki jo lahko pripravite kadarkoli se vam zahoče. Fino je tudi to, da lahko porabite morebitne zaloge oreščkov, suhega sadja, ali drugih dodatkov, ki so vam ostali pri pripravi kakšne druge sladice.

Potrebujete:

*če imaš težave z uživanjem oreščkov, jih lahko nadomestiš s kosmiči iz zemeljskih mandljev, ali pa uporabiš olupljene zemeljske manjdlje in jih nasekljaš sam(a).

Zaradi lažje prebave oreščkov in izločanja snovi iz njihovih ovojnic, ki včasih ne delujejo dobro na naš organizem, je oreščke priporočljivo pred uživanjem namakati. Zato si vse oreščke vedno predhodno pripravim z namakanjem in nato sušenjem v sušilniku. Po namakanju je mandljem tudi najlažje odstraniti lupinico. Po tem pa je oreščke potrebno še posušiti in najbolje hraniti v hladnem prostoru in dobro zaprti posodi.

Nad paro stopimo kakavovo maslo. Nato dodamo sol, agavin sirup, kakav v prahu in rožič v prahu. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. K masi dodamo 2/3 oreščkov in rozin in premešamo. Tako pripravljeno maso vlijemo v kalup ali s peki papirjem obložen manjši pekač.

Pekač za par minut postavimo v hladilnik potem pa okrasimo s preostalo tretjino rozin in oreščkov (oreščke lahko sesekljamo) in postavimo nazaj v hladilnik, da se čokolada dobro strdi. Nalomimo jo na poljubne kose in za daljši obstoj hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi.

Nasvet: Če vam je temna čokolada premočna, lahko stopljeni masi primešate še 1 žlico presnih beljakovin z okusom vanilije Sunwarrior Blend, ali Sunwarrior Classic Plus v tem primeru dodajte manj agavinega sirupa, ali pa ga izpustite, odvisno od okusa.

Želim vam obilo užitkov! 🙂

Recept: Tina Teršek

Fotografija:Eva Klevska

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 169