cokolada-z-orescki

Čokolada z oreščki za čokoljubce

To je hiter in enostaven recept za odlično čokolado, ki jo lahko pripravite kadarkoli se vam zahoče. Fino je tudi to, da lahko porabite morebitne zaloge oreščkov, suhega sadja, ali drugih dodatkov, ki so vam ostali pri pripravi kakšne druge sladice.

Potrebujete:

Zaradi lažje prebave oreščkov in izločanja snovi iz njihovih ovojnic, ki včasih ne delujejo dobro na naš organizem, je oreščke priporočljivo pred uživanjem namakati. Zato si vse oreščke vedno predhodno pripravim z namakanjem in nato sušenjem v sušilniku. Po namakanju je mandljem tudi najlažje odstraniti lupinico. Po tem pa je oreščke potrebno še posušiti in najbolje hraniti v hladnem prostoru in dobro zaprti posodi.

Nad paro stopimo kakavovo maslo. Nato dodamo sol, agavin sirup, kakav v prahu in rožič v prahu. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. K masi dodamo 2/3 oreščkov in rozin in premešamo. Tako pripravljeno maso vlijemo v kalup ali s peki papirjem obložen manjši pekač.

Pekač za par minut postavimo v hladilnik potem pa okrasimo s preostalo tretjino rozin in oreščkov (oreščke lahko sesekljamo) in postavimo nazaj v hladilnik, da se čokolada dobro strdi. Nalomimo jo na poljubne kose in za daljši obstoj hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi.

Nasvet: Če vam je temna čokolada premočna, lahko stopljeni masi primešate še 1 žlico presnih beljakovin z okusom vanilije Sunwarrior Blend, v tem primeru dodajte manj agavinega sirupa, ali pa ga izpustite, odvisno od okusa.

Želim vam obilo užitkov! 🙂

Recept: Tina Teršek

Fotografija: Eva Klevska

 

Deli naprej ...