
Veganska domača čokolada
Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem okusu! Kuhinja pa tako lepo zadiši po kakavovem maslu …
Za pripravo potrebujemo:
- 65g kakavovega masla
- 45g kakava v prahu
- 30g kokosovega musa
- 20g mesquite v prahu
- 10 ml agavinega sirupa (ali po okusu),
- 1 pest amarantovih napihnjencev
- 1 pest kvinojinih napihnjencev
Po želji lahko dodamo tudi sredico enega stroka vanilije ali pa ¼ žličke cimeta …
Pripravimo si večjo posodo z vodo in manjšo posodo, ki jo bomo postavili nad njo in v kateri bomo stopili kakavovo maslo. Pripravimo si tudi model kamor bomo vlili čokolado. Primeren je tudi modelček za praline sicer pa manjši pekač za pecivo obložimo s peki papirjem, da bomo ohlajeno čokolado lažje odstranili iz modela.
Ko voda zavre odstavimo posodi, damo kakavovo maslo v vrhnjo posodo in počakamo, da se stopi, dodamo še kokosovo maslo, da se stopi še to. Nato med mešanjem dodajamo kakav v prahu, algarrobo in agavin sirup. Ves čas mešamo, da dobimo gladko maso, brez grudic.
Na koncu vsujemo še napihnjence in s žlico ali lopatko nežno premešamo, da se s čokolado prekrijejo vsi napihnjenci. Tako pripravljeno zmes vlijemo v prej pripravljen model in ga postavimo v zamrzovalnik. Ohlajeno čokolado odstranimo iz modela in se z njo posladkamo. Če je kaj ostane jo lahko hranimo na sobni temperaturi bolj sveža pa bo ostala v hladilniku.
Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.
Recept in fotografija: Tina Teršek
-
Presno ekološko kakavovo maslo, drobTinka, 180 g12,33 € vklj. DDV
-
Presni temni ekološki agavin sirup, drobTinka, 500 ml7,15 € vklj. DDV
-
Presni ekološki kokosov mus, drobTinka, 300 g4,60 € vklj. DDV
-
Presni, ekološki kakav v prahu, drobTinka, 180 g5,60 € vklj. DDV