Presni čokoladni srčki

Presni čokoladni srčki

Tudi sami lahko pripravimo drobna sladka presenečenja, s katerimi lahko polepšamo dan sebi ali še komu, ki nam je pri srcu …

Za štiri do pet srčkov, odvisno od velikosti modelčkov, bomo potrebovali:

  • 100g presnih indijskih oreščkov*
  • ½ skodelice presnega nesladkanega mleka iz zemeljskih mandljev*(če tega nimate, lahko mandljevega, kokosovega, ali kakšnega drugega nesladkanega rastlinskega mleka,…)
  • 30g presnega kakava v prahu*
  • ščepec nerafinirane himalajske soli*
  • sredica enega vanilijevega stroka*
  • 40ml presnega agavinega sirupa*
  • 50g kokosovega olja*
  • 30g kokosovega masla*(če tega nimamo dodamo še 1 žličko kokosovega olja*)
  • 50g narezanih zamrznjenih jagod* narezanih na kocke(še boljše svežih)

*sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Za posip:

  • posušeno suho sadje,
  • oreščki,
  • kokos,
  • semena granatnega jabolka

Najprej si pripravimo modelčke, lahko so v poljubni obliki. Če imamo silikonske uporabimo te zaradi lažjega odstranjevanja. V mešalnik najprej zlijemo mleko, nato dodamo indijske oreščke, sredico vanilijevega stroka, agavin sirup, sol in dobro zmeljemo. Ko masa postane gladka dodamo še kakav v prahu.

Nad paro stopimo kokosovo maslo in vse skupaj še dobro zmeljemo. Na koncu nad paro stopimo še kokosovo olje in meljemo samo toliko, da se dobro vmeša v maso. Tako pripravljeno maso do polovice vlijemo v pripravljene modelčke posujemo z narezanimi jagodami in nato prelijemo še s preostalo maso. Tako pripravljene srčke postavimo v zamrzovalnik za dve uri, da se masa dobro strdi.

Ko je masa strjena odstranimo srčke iz modelčkov in jih poljubno okrasimo. Sama sem izbrala semena granatnega jabolka in zamrznjene jagode v prahu. Tako pripravljene srčke hranimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.

Deli naprej ...