Košarica

V košarici ni izdelkov.

Datlji s smaragdno pistacijino kremo

Mini razvajanje za velike užitke

Včasih je tisto, kar najbolj navduši, pravzaprav najbolj preprosto. Ta recept je eden tistih sladkih malih zakladov, ki združuje naravno sladkost, bogat okus in presenetljivo hitro pripravo. Idealni so kot zdrava poslastica za konec dneva, mini darilce ali energijski prigrizek med napornim urnikom. Glavna zvezda? Pistacijina krema smaragdne barve.

Polnjeni datlji so tisti mali “wow” prigrizki, ki vedno navdušijo – na krožniku, v darilu ali ob skodelici kave. V tej različici združujejo kremasto domačo pistacijino kremo, naravno sladkost in hrustljav čokoladni preliv. Brez rafiniranega sladkorja, brez nepotrebnih dodatkov – le kakovostne sestavine in nepozaben okus.

Zakaj je ta recept poseben?

Praznične vroče čokolade so pogosto preveč sladke in polne nezdravih dodatkov. Ta recept pa ponuja:

  • Naravno sladkanje brez kompromisov
    Datlji poskrbijo za prijetno, karamelasto sladkost in energijo, brez rafiniranega sladkorja.
  • Domača pistacijina krema
    Iz 100 % pistacij, z dodatkom agavinega sirupa in vanilije – pripravljena v nekaj minutah v blenderju.
  • Čokoladni preliv, ki zaokroži okus
    Kombinacija kakavovega masla, oreščkovega namaza in kakava ustvari tisto piko na i.
  • Popolna izbira za zdrave sladokusce
    Primerno za brezglutensko, vegansko ali celostno prehrano.

Zanimivosti o sestavinah

  • Pistacije:
  • Vir zdravih maščob, beljakovin, vitamina B6 in antioksidantov. Njihov nežen okus in čudovita barva sta popolna za kremaste namaze.
  • Datlji:
  • Naravni energijski vir, bogat z vlakninami, železom in kalijem. Idealni kot osnova za sladice brez dodanega sladkorja.
  • Kakavovo maslo:
  • Zagotavlja svilnato teksturo in blago čokoladno aromo. Odlično za domače čokoladne prelive in presne sladice.
Kaj potrebujete za pripravo?

Presni ekološki datlji

Pistacijina krema (domača različica):

Čokoladni preliv:

Navodila za pripravo:

Pistacijina krema
Pistacije zmeljite v mešalniku, vsake toliko postrgajte vsebino iz robov posode. Meljite dokler ne dobite moki podobno teksturo. Dodajte ostale sestavine in mešajte, dokler ne dobite gladke kreme, oziroma do željene teksture (lahko tudi manj zemljete, da še ostanejo koščki pistacij).

Čokoladni preliv
Ko ste napolnili datlje s pistacijino kremo, jih postavite v zamrzovalnik in med tem pripravite čokoladni preliv. Na nizki temperaturi stopite kakavovo maslo, dodajte namaz iz zemeljskih mandljev in kakav v prahu. Dobro premešajte in sladkajte z agavinim sirupom. Počakajte, da se nekoliko ohladi.

Ohlajene napolnjene datlje prelijte s stopljeno čokolado. Ker so ohlajeni, se čokolada takoj strdi in že so pripralvjeni za sladkanje.

Zakaj izbrati sestavine iz drobTinka.si?

Večina ključnih sestavin za ta recept te že čaka pri nas – od ekoloških datljev, kakovostnega kakavovega masla, do agavinega sirupa in drugih zdravih dodatkov. V drobTinki skrbno izbiramo sestavine in iz njih izdelujemo izdelke, ki jih tudi sami z veseljem uporabljamo – brez nepotrebnih dodatkov, vedno ekološkega izvora in primerni za različne prehranske izbire.

Namig: Klikni na izdelek v receptu in si sestavine dodaj direktno v košarico – hitro, enostavno in brez skrbi.

Namigi za serviranje:

  • Za goste: Postrezite datlje na lesenem pladnju, ob kavi ali čaju.
  • Za darilo: Zapakirajte jih v lično škatlico, dodajte pentljo in podarite nekaj, kar ste ustvarili sami.
  • Za trenutek zase: Hladni, rahlo hrustljavi, s kremasto sredico – popolni za večerno razvado brez slabe vesti.
Naj bodo datlji tvoja nova sladka obsesija

Včasih je treba le nekaj sestavin, malo volje in časa, da nastane nekaj čarobnega. Ti datlji so dokaz. Z njimi ne razveseliš samo svojih brbončic, ampak tudi telo – brez slabe vesti, z veliko veselja. Pripravi jih že danes, sestavine te čakajo na drobTinka.si.

Pripravila: Tina Teršek, drobTinka

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 184