fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Veganska čokoladna torta za ljubitelje čokolade

Sladica. Kadar si jo zaželim, strmim po intenzivnih okusih, včasih enostavnih, drugič takih, kjer odkrivam, kaj vse bi lahko bilo skritega v njih. Kadar si zaželim okus po čokoladi, mora ta prevladati. Tokrat je nastala veganska tortica za čokoholike, s čokoladnim biskvitom in čokoladno kremo, posebno noto doda ajdova moka, ki se k čokoladnemu okusu odlično poda.

Za biskvit boste potrebovali:

Sestavine za čokoladno kremo:

Okras:

Torto lahko okrasite poljubno (z zdrobljenimi oreščki, narezanim suhim sadjem, naribano lupinico pomaranče in limone, mletim kokosom,… Sama sem jo okrasila z posušenim zamrznjenimi višnjami, jagodami in ananasom).

Pečico segrejete na 170 stopinj C, nato s peki papirjem obložite dno pekača premera 18 cm. Rob pekača pa premažite s kokosovim oljem (ne preobilno). Pripravite biskvit. Najprej v posodi zmešajte vse suhe sestavine. V drugi posodi pa vse mokre razen kokosovega olja. Tega stopite nad paro in ga nato dodajte mokrim sestavinam. Dobro premešajte, da se lepo pomešajo med sabo. Nato združite suhe in mokre sestavine in premešajte, da dobite maso brez grudic.

Predevate jo v pekač in postavite v pečico za 30-45 minut. Ko je biskvit pečen, ga pustite 15 minut v obodu, potem ga previdno odstranite, postavite na krožnik, prekrijete s folijo in ohladite v hladilniku približno 30 minut. Medtem pripravite čokoladno kremo. Vse sestavine, razen kokosovega olja zmeljete v sekljalniku z »S« rezilom. Ko je masa gladka in brez koščkov, stopite kokosovo olje nad paro in ga med mešanjem dodajte v kremo.

Na ohlajen biskvit nanesite čokoladno kremo in krasite. Torto lahko postrežete takoj v tem primeru bo krema mehka, če pa jo pustite čez noč v hladilniku se bo malenkost strdila, še vedno pa bo kremasta in se bo kar stopila v vaših ustih.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.

Veganska čokoladna torta

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159