presni-cokoladni-puding

Presni čokoladni puding

Kadar me zvečer popade neustavljiva želja po sladici si lahko hitro pripravim puding in si ga brez slabe vesti privoščim.

Hitri čokoladni puding brez kuhanja

  • 1 avokado
  • 2-3 žlice kakava v prahu
  • med ali agavin sirup po okusu
  • ½ vanilijevega stroka – sredica
  • ščepec himalajske soli
  • ½ skodelice rastlinskega mleka (mleko zemeljskih mandljev ali mandljevo ali kokosovo ali ovseno ali riževo mleko,…)

Za okras:

  • Pistacija, naribana čokolada, mleti kokos, posušene murve ali drugo posušeno sadje ali na koščke narezano sveže sadje,…

Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku dokler masa ni gladka. Tako pripravljen puding prelijemo v lončke in ga okrasimo z pistacijo, čokoladnimi koščki, mletim kokosom, posušenimi murvami ali na koščke narezanim svežim sadjem…

Avokado je sadež, ki se uporablja tako za sladice kot tudi razne namaze in druge slane jedi. Pomembno je, da kupimo čim bolj svež in zrel sadež. Biti mora ravno prav mehek, če je trd ni dovolj zrel, če pa je premehek pa je preveč zrel. Če nameravamo avokado uporabiti šele čez nekaj dni, potem lahko kupimo tudi tršega in ga pustimo na sobni temperaturi in bo v nekaj dneh dozorel. Če ga nameravamo uporabiti v dnevu ali dveh, pa je zelo pomembno, da uporabimo zrelega.

Avokado ima precej dobrih lastnosti in ga je priporočljivo vključiti v našo prehrano. Njegovo meso je zelo hranljivo poleg tega pa vsebuje še ogromno vitaminov in mineralov, vsebuje več kalija kot banane, nenasičene maščobne kisline, ki dobro vplivajo na delovanje našega srca. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je dobro za našo prebavo. Avokado ne vsebuje holesterola zato je priporočljiv tudi za tiste s srčno žilnimi boleznimi.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja Leta.

Recept in fotografija: Tina Teršek

Deli naprej ...