Presni polnjeni datlji

Presni polnjeni datlji

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, kremasta tekstura s hrustljavo čokolado in pridihom kokosa in pistacije. Če to ni zmagovalna kombinacija!

Za 8 »bombonov« potrebujemo:

  • 8 presnih medjool datljev*

Kokosova krema:

  • 40g presnega kokosovega masla*
  • 20g presnega kokosovega olja*
  • 7g presne pistacije*
  • 5ml presnega agavinega sirupa*

Čokoladni preliv:

  • 30g presnega kakavovega masla* (lahko nadomestite s presnim kokosovim maslom, vendar se na sobni temperaturi prej stopi)
  • 5ml presnega agavinega sirupa* (lahko tudi izpustite, saj so datlji sami po sebi dovolj sladki)
  • 30g presnega kakava v prahu*

*iz kontrolirane ekološke pridelave

Datlje zarežete po vrhu in odstranite koščice. Pripravite kokosovo kremo tako, da nad paro stopite kokosovo maslo in kokosovo olje. Nato dodate agavin sirup in na koščke narezano pistacijo. Počakate nekaj minut, da se krema začne malo gostiti. Datlje lahko za ta čas postavite v hladilnik, saj se bo v mrzlih, krema prej strdila. Ko je krema primerne teksture, jo z žličko vstavite v datlje, kje rje bila prej koščica. Tako nadevane datlje postavite v zamrzovalnik, med tem pa pripravite čokoladni preliv. Nad paro stopite kakavovo maslo in dodajte še kokosovo olje.

Ko sta oba stopljena, dodajte še kakav v prahi in agavin sirup. Dobro premešajte, saj ne sme biti nobene grudice. V tako pripravljen preliv pomakajte ohlajene napolnjene datlje in jih polagajte na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavite za nekaj minut v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolado strdi. Postrežete jih lahko takoj, če pa želite bolj kremasto teksturo, pa jih pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se malo zmehčajo.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.

Deli naprej ...