Presni veganski brownie mocha

Presni veganski brownie mocha

Pred dvema dnevoma sem imela spet malo več časa za ustvarjanje in nastal je brownie z dodatkom presnih proteinov Sunwarrior. Polnega okusa čokolade in kave, čeprav brez kofeina, dodanega umetnega sladkorja, konzervansov in drugih packarij 🙂 Vse sestavine, ki sem jih uporabila so brez gutena, tako, v vednost, da se ga lahko tudi izognete.

Sestavljajo ga 3 plasti.

Torej pripravite si model, velik približno 20x23cm, ga obližite s plastično folijo, da boste kasneje brownie lažje odstranili iz modela in zavihajte rokave.

Za prvo plast potrebujete:

  • 200g ovsenih kosmičev( uporabila sem drobTinkine, brez glutena)
  • 44g presnih proteinov Suwarrior plus, okus čokolada
  • 120 g presnega kokosovega masla, to ni olje! (uporabila sem drobTinkino kokosovo maslo, nekateri mu pravijo tudi muss)
  • 50 ml presnega temnega agavinega sirupa, oziroma po okusu (uporabila sem drobTinkinega)
  • približno 1/2 dcl vode

V sekljalniku z rezilom S zmeljete najprej kosmiče, da dobite moki podobno teksturo, dodate še proteine, nad paro stopljeno kokosovo maslo in agavin sirup. Meljite, da se sestavine dobro pomešajo. Dodajte še vodo. Vedno po žličkah, saj je količina odvisna od suhosti ostalih sestavin. Masi je potrebno dodati toliko tekočine, da se ta med mletjem sprime v kroglo. Tako pripravljeno enakomerno porazdelite na dno pekača.

Postavite v zamrzovalnik.

Nato pripravite drugo plast:

  • 215 g presni datljev( uporabila sem drobTinkine)
  • 33ml presnega temnega agavinega sirupa
  • 1/2 stroka vanilije (sredico)
  • 5g instant cikorije v prahu( po želji lahko uporabite tudi instant kavo v prahu)
  • 2-3 ščepce nerafinirane himalajske soli (uporabila sem drobTinkino)
  • 150 g presnega ribanega kokosa (uporabila sem drobTinkinega)
  • 50g presnega kakava v prahu ( uporabila se drobTinkinega)
  • približno 1 dcl vode

Datlje za približno 15 minut namočite v topli vodi, da se dobro zmehčajo. Nato jih skupaj z ostalimi sestavinami zmeljite, dodate še vodo, toliko, da se masa med mletjem sprime v kroglo. Enakomerno jo porazdelite čez prej pripravljeno prvo plast. Nekaj mase si lahko pustite, da iz nje izdelate drobne kroglice, ki jih boste kasneje uporabili za okras.

Postavite nazaj v zamrzovalnik.

Pripravite še tretjo plast:

  • 260g presnega ribanega kokosa
  • 160g presnih brazilskih orehov (uporabila sem drobTinkine)
  • 3 ščepce soli
  • 55ml presnega agavinega sirupa
  • 97g kokosovega masla, ne olja
  • 1/2 stroka vanilije( sredice)
  • približno 1 dcl vode

Najprej zmeljete ribani kokos in brazilske oreščke, da dobite moki podobno teksturo. Nato dodate še ostale sestavine, maslo pred tem stopite nad paro. Nato dodajate vodo, dokler se masa ne začne rahlo sprijemati. Tako pripravljeno maso porazdelite čez prej pripravljeno drugo plast.

Brownie lahko okrasite z oreščki, ribanim kokosom ali kroglicami, ki jih povaljate v kakavu v prahu.

Na FB ali mail mi lahko pišete, če jih boste izdelali in tudi kako so vam bili všeč. 🙂

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja