
Presni veganski brownie mocha
Pred dvema dnevoma sem imela spet malo več časa za ustvarjanje in nastal je brownie z dodatkom presnih proteinov Sunwarrior. Polnega okusa čokolade in kave, čeprav brez kofeina, dodanega umetnega sladkorja, konzervansov in drugih packarij 🙂 Vse sestavine, ki sem jih uporabila so brez gutena, tako, v vednost, da se ga lahko tudi izognete.

Sestavljajo ga 3 plasti.
Torej pripravite si model, velik približno 20x23cm, ga obližite s plastično folijo, da boste kasneje brownie lažje odstranili iz modela in zavihajte rokave.
Za prvo plast potrebujete:
- 200 g ovsenih kosmičev brez glutena
- 44 g presnih proteinov Suwarrior blend, okus čokolada
- 120 g presnega kokosovega masla, to ni olje
- 50 ml temnega agavinega sirupa, oziroma po okusu
- približno 1/2 dcl vode
V sekljalniku z rezilom S zmeljete najprej kosmiče, da dobite moki podobno teksturo, dodate še proteine, nad paro stopljeno kokosovo maslo in agavin sirup. Meljite, da se sestavine dobro pomešajo. Dodajte še vodo. Vedno po žličkah, saj je količina odvisna od suhosti ostalih sestavin. Masi je potrebno dodati toliko tekočine, da se ta med mletjem sprime v kroglo. Tako pripravljeno enakomerno porazdelite na dno pekača.
Postavite v zamrzovalnik.
Nato pripravite drugo plast:
- 215 g datljev
- 33ml temnega agavinega sirupa
- 1/2 stroka vanilije* (sredico)
- 5g instant cikorije v prahu ( po želji lahko uporabite tudi instant kavo v prahu)
- 2-3 ščepce nerafinirane himalajske soli
- 150 g ribanega kokosa
- 50 g kakava v prahu
- približno 1 dcl vode
Datlje za približno 15 minut namočite v topli vodi, da se dobro zmehčajo. Nato jih skupaj z ostalimi sestavinami zmeljite, dodate še vodo, toliko, da se masa med mletjem sprime v kroglo. Enakomerno jo porazdelite čez prej pripravljeno prvo plast. Nekaj mase si lahko pustite, da iz nje izdelate drobne kroglice, ki jih boste kasneje uporabili za okras.
Postavite nazaj v zamrzovalnik.
Pripravite še tretjo plast:
- 260 g ribanega kokosa
- 160 g brazilskih orehov
- 3 ščepce nerafinirane himalajske soli
- 55 ml agavinega sirupa
- 97g kokosovega musa
- 1/2 stroka vanilije( sredice)
- približno 1 dcl vode
Najprej zmeljete ribani kokos in brazilske oreščke, da dobite moki podobno teksturo. Nato dodate še ostale sestavine, maslo pred tem stopite nad paro. Nato dodajate vodo, dokler se masa ne začne rahlo sprijemati. Tako pripravljeno maso porazdelite čez prej pripravljeno drugo plast.
Brownie lahko okrasite z oreščki, ribanim kokosom ali kroglicami, ki jih povaljate v kakavu v prahu.

Repect in fotografija: Tina Teršek
-
Ekološki instat kavni nadomestek cikorija, Salomoni, 100 g7,38 € vklj. DDV
-
Presni temni ekološki agavin sirup, drobTinka, 500 ml7,15 € vklj. DDV
-
Presni ekološki ribani kokos, drobTinka, 160 g2,95 € vklj. DDV
-
Presni ekološki kokosov mus, drobTinka, 300 g4,60 € vklj. DDV
-
Presni, ekološki kakav v prahu, drobTinka, 180 g5,60 € vklj. DDV
-
Nerafinirana himalajska mleta sol, drobTinka, 230 g1,99 € vklj. DDV
-
Presni ekološki datlji, razkoščičeni, drobTinka, 160 g3,65 € vklj. DDV