fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Presni veganski brownie mocha

Pred dvema dnevoma sem imela spet malo več časa za ustvarjanje in nastal je brownie z dodatkom presnih proteinov Sunwarrior. Polnega okusa čokolade in kave, čeprav brez kofeina, dodanega umetnega sladkorja, konzervansov in drugih packarij 🙂 Vse sestavine, ki sem jih uporabila so brez gutena, tako, v vednost, da se ga lahko tudi izognete.

Sestavljajo ga 3 plasti.

Torej pripravite si model, velik približno 20x23cm, ga obližite s plastično folijo, da boste kasneje brownie lažje odstranili iz modela in zavihajte rokave.

Za prvo plast potrebujete:

V sekljalniku z rezilom S zmeljete najprej kosmiče, da dobite moki podobno teksturo, dodate še proteine, nad paro stopljeno kokosovo maslo in agavin sirup. Meljite, da se sestavine dobro pomešajo. Dodajte še vodo. Vedno po žličkah, saj je količina odvisna od suhosti ostalih sestavin. Masi je potrebno dodati toliko tekočine, da se ta med mletjem sprime v kroglo. Tako pripravljeno enakomerno porazdelite na dno pekača.

Postavite v zamrzovalnik.

Nato pripravite drugo plast:

Datlje za približno 15 minut namočite v topli vodi, da se dobro zmehčajo. Nato jih skupaj z ostalimi sestavinami zmeljite, dodate še vodo, toliko, da se masa med mletjem sprime v kroglo. Enakomerno jo porazdelite čez prej pripravljeno prvo plast. Nekaj mase si lahko pustite, da iz nje izdelate drobne kroglice, ki jih boste kasneje uporabili za okras.

Postavite nazaj v zamrzovalnik.

Pripravite še tretjo plast:

Najprej zmeljete ribani kokos in brazilske oreščke, da dobite moki podobno teksturo. Nato dodate še ostale sestavine, maslo pred tem stopite nad paro. Nato dodajate vodo, dokler se masa ne začne rahlo sprijemati. Tako pripravljeno maso porazdelite čez prej pripravljeno drugo plast.

Brownie lahko okrasite z oreščki, ribanim kokosom ali kroglicami, ki jih povaljate v kakavu v prahu.

Repect in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja