fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Septembra v drobTinki ponovno začenjamo z jin jogo

Počitnice in poletje se počasi poslavlja in za vadbo na prostem bo zmeraj manj priložnosti. September je čas, ko se počasi vrnemo s svoje tire in takrat ne smemo pozabiti nase in stvari, ki jih počnemo za naše dobro.

Drvimo skozi življenje in ponosni na veščino vsestranske hkratne učinkovitosti vozimo, telefoniramo in jemo naenkrat. Tekamo in lovimo roke, tekamo s sestanka na sestanek in ob koncu dneva tečemo še nekaj kilometrov, tokrat res zase in proti nakopičenemu stresu v telesu in umu. Po vsem tem naj bi padli v globok spanec, pa včasih sploh (za)spati ne moremo. In se zjutraj utrujeni vržemo v isti tempo… Vam je znano?

Taoisti tak način opisujejo kot življenje, v katerem je občutno preveč »jang« energije, akcije, ki je praktično nenehna. Manjka nasprotni princip, ki bi uravnotežil ta presežek, manjka »jin« energija. Jin v zgornjem kontekstu simbolizira upočasnitev, ne-delovanje, počitek, obnovo, sprejemanje, tišino, mehkobo. In to so nekatere od kvalitet, ki jih kultiviramo skozi prakso jin joge. Jin joga je fuzija znanj in principov (taoistične) joge, budistične meditacije in sodobne teorije o meridianih. Skozi vadbo jin joge se učimo kako opazovati in umiriti svoj dih in um, potovati v svoje telo in se prepustiti delovanju parasimpatičnega živčnega sistema, ki omogoča regeneracijo. Ob izvajanju položajev gojimo meditativen pristop in se urimo v razvijanju čuječnosti, zavestne pozornosti sedanjega trenutka.

Za jin jogo ne potrebujete jogijskega predznanja, le blazino (armafleks) in dekico, pa seveda željo, da se naučite, kako se umiriti, predati trenutku, povečati gibljivost, »namazati« svoje sklepe in obnavljati pretok svoje vitalne energije. Jaz pa vam bom hvaležna za priložnost, da lahko svoje izkušnje in znanje delim naprej.

Vadbo vodi Pika Klančnik, certificirana učiteljica jin joge.

Če se želite »potopiti v jin«, srčno vabljeni!

Z vadbo bomo pričeli v četrtek, 20. 9. 2018, od 18:30 do 20.00 ure v ekološki trgovini drobTinka v Žalcu.

Število mest je omejeno, zato za prijave in dodatne informacije kontaktirajte na info@drobtinka.si ali klancnikpika@gmail.com ali 041 442 876.

Vabljeni med nas, drobTinka vas bo sprejela z odprtim srcem 🙂

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 169