fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Slaaadoleeeed

Vročina pošteno pritiska, pa nič zato, poletje je in vsaj jaz in moji punci smo ga komaj čakale. Tudi počitnice seveda in čas, ko nas ta vsaj malo manj preganja.

Poletje brez sladoleda, na-a, tako pa že ne gre. In, ko smo doma in je zunaj tako vroče, da je že samo misel, da bi se usedli v razgret avto in se odpeljali do najbližje trgovine preveč naporna, takrat sem še posebej vesela, da je naš zamrzovalnik napolnjen z zrelimi bananami narezanimi na kose, ki samo čakajo, da jih vržeš v sekljalnik, dodaš sestavine, ki jim bodo dodale željeni okus in sladoled je tu! Enostavno in hitro, po želji in okusu, ki ga vi želite..brez dodanih sladkorjev in umetnih barvil pa slasten, da ga zmanjka še preden se dobro obrneš.

Torej, punci sta se okopali v domačem mini bazenčku, in v tem času sem pripravila sladoled.

Limetin:

  • 2 zamrznjeni ekološki banani
  • 2 manjši ekološki limeti
  • 1 kapljica eteričnega olja primernega za prehrano (po želji, lahko pa tudi malo naribane limetine lupinice, če je le ta ekološka)

Po želji, še naribana lupinica in malo matche v prahu, sedaj, ko je tako moderna 🙂 Lahko tudi presne brusnice, take brez sladkorja, ki sem jih sicer zelo težko našla…

Čokoladni:

Malinin:

  • 2 ekološki zamrznjeni banani
  • 300 g zamrznjenih malin

Po želji pa lahko potrosite še z ribanim kokosom, zdrobljenimi oreščki, odličen je tudi z granolo iz zemeljskih mandljev

V sekljalniku najprej zmeljemo vse sestavine za limetin sladoled, razen posipov. Meljemo do gladkega, nato pa ga prestavimo v posodico s pokrovom in shranimo v zamrzovalniku. Med tem zmeljemo še sestavine za malinin sladoled in ga prav tako spravimo v posodico, nato zmeljemo sestavine še čokoladnega in ga nato shranimo kot ostala dva.

Med tem pripravimo še skodelice in posip. Sladoled nadevamo v skodelice in ga po želji okrasimo in posujemo. Če ga slučajno še kaj ostane, pa ga shranimo v zamrzovalniku. Preden ga naslednjič postrežemo ga postavimo na sobno temperaturo za nekaj minut, da se malo zmehča in ga bomo lažje nadevali v posodice. Sicer pa ga lahko kar z žličko praskamo iz posodice, dokler ga ne zmanjka 🙂

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 169