fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Presni piškotki za povečanje energije

Ti piškotki so res odlični. Privoščimo si jih lahko za malico ali kadar občutimo padec energije, ali pa kar tako. Ker se je zunaj shladilo, večeri pa so daljši, smo tudi malo več na toplem, kot v toplih meseci. Zato si lažje vzamemo čas za pripravo piškotov.

Potrebujemo:

Čokoladni preliv:

V sekljalniku z »S« rezilom zmeljite indijske oreščke v moko in ji nato dodajte moko zemeljskih mandljev, kokos, vanilijo in sol. Nato nad paro stopite kokosovo olje in mu dodajte agavin sirup. V posodo pretresete zmes suhih sestavin in jim dodajte še kokosovo olje z agavinim sirupom in vse skupaj premešate z roko. Iz zmesi oblikujte majhne kupčke(približno 28).

Če imate sušilnik kupčke zožite na mrežico in jih 1-2 uri sušite pri 62°C(da se spodbudi delovanje encimov), nato pa še 15 ur pri temperaturi 42°C. Če nimate sušilnika, lahko kupčke zložite na desko, jih prekrijete s folijo in postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Med tem pripravite čokoladni preliv. Najprej stopite kakavovo maslo nad paro. Ko je stopljeno, dodajte še ostale sestavine in dobro premešajte, da je zmes popolnoma gladka.

Posušene oziroma ohlajene kupčke namočite v pripravljeno čokoladno zmes in jih oblite s čokolado postavite v zamrzovalnik, da se čokoladni preliv strdi. Posušene piškotke lahko hranite v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi približno en teden, v hladilniku približno 14 dni ali v zamrzovalniku do en mesec.

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159