Če je zunaj vroče … paše presni borovničev sladoled
Kot so napovedali, nas je zajel vročinski val in čeprav imam rada toplo, vroče poletje, pa vseeno paše ohladitev 🙂 Na Izino in Zalino željo sem na hitro pripravila zelo enostaven, domač sladoled.
V zamrzovalniku imam za take priložnosti vedno zamrznjene na kose narezane banane, tiste “tazrele”. Ponavadi jih kupim znižane, ker jih nihče noče kupiti…pa so take, z črnimi pikicami na olupku, najslajše 🙂 Narežem jih in dam v posodice in hop v zamrzovalnik.
Torej, za tak sladoled potrebujemo:
- 2 skodelici zamrznjenih banan
- 2 skodelici svežih ali zamrznjenih borovnic
- 1 skodelico presnega kokosovega mleka
Vse skupaj zmeljemo v električnem mešalniku, opremljenim z rezilom “S”. Najprej pri nižji hitrosti, potem pa pri visoki, da dobimo gladko, kremasto, sladoledno teksturo.
Če želite, pa lahko nekaj polnomastnega kokosovega mleka(recimo skodelico), postavite čez noč v hlaidlnik. Strdil se bo v smetani podobno zmes. To damo v mešalnik z nastavkom metlic in iz nje stepemo kokosovo smetano. Z njo lahko okrasite sladoled in posujete še z nekaj borovnicami.
Tako hitro kot se ga pripravi…se ga tudi pospravi 😉
Recept: Tina Teršek