fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Presne kroglice za sladkosnede

Presne kroglice so lahko hitra, zdrava in enostavna sladica, lahko pa so tudi drobna pozornost ob različnih priložnostih, kot so recimo zahvalna darilca ob rojstnem dnevu. 🙂

Presni čokoladni preliv:

Datlje, kokos, oreščke, kakav in chia semena zmeljite v sesekljalniku dokler ni masa toliko gladka, da iz nje lahko oblikujete kroglice. Oblikujete jih z rokami in tako pripravljene povaljajte v presni kokosovi moki, presnih zmletih oreščkih, presnem zamrznjenem dehidriranem sadju v prahu ali v čokoladi. Čokolado pripravimo tako, da nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo agavin sirup, kakav v prahu in mesqite in mešamo dokler ni masa popolnoma gladka in brez grudic.

Kroglice namakamo v preliv in jih z vilico vzamemo iz preliva, malo odcedimo in postavimo na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 5 minut oziroma dokler se čokolada ne strdi. Postopek lahko nekajkrat ponovimo.

Nato jih v dobro zaprti posodi hladimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo. V hladilniku počakajo približno teden dni, v zamrzovalniku pa do 30 dni.

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168