Presne kroglice za sladkosnede

Presne kroglice so lahko hitra, zdrava in enostavna sladica, lahko pa so tudi drobna pozornost ob različnih priložnostih, kot so recimo zahvalna darilca ob rojstnem dnevu. 🙂

Presni čokoladni preliv:

Datlje, kokos, oreščke, kakav in chia semena zmeljite v sesekljalniku dokler ni masa toliko gladka, da iz nje lahko oblikujete kroglice. Oblikujete jih z rokami in tako pripravljene povaljajte v presni kokosovi moki, presnih zmletih oreščkih, presnem zamrznjenem dehidriranem sadju v prahu ali v čokoladi. Čokolado pripravimo tako, da nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo agavin sirup, kakav v prahu in mesqite in mešamo dokler ni masa popolnoma gladka in brez grudic.

Kroglice namakamo v preliv in jih z vilico vzamemo iz preliva, malo odcedimo in postavimo na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 5 minut oziroma dokler se čokolada ne strdi. Postopek lahko nekajkrat ponovimo.

Nato jih v dobro zaprti posodi hladimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo. V hladilniku počakajo približno teden dni, v zamrzovalniku pa do 30 dni.

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 187