fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Piškoti s kakavovimi zrni

Najprej sem mislila, da ta recept ne bo uspel – želela sem naredit piškote, ki jih razvaljaš, pa se niso hotli razvaljat; potem sem ugotovila, da nisem dodala pecilnega praška. V glavnem, mislila sem, da bo to ena lekcija, in ne zmaga. No, na koncu so pa izpadli totalno zakon!  Po nekaj preverjanjih jih iz srca priporočam.

Ti piškoti s kakavovimi zrni so nekaj nenavadnega, nekaj takega, kar bo tvojim chocolate chip cookies dodalo “element of surprise”. Šele ko ga preizkusiš, veš o čem govorim 🙂

Včasih pač ni časa za neke kompleksne recepte in takrat so takšni, enostavni še posebej iskani in če je rezultat še okusen piškot, ki ti z okuso spodnese tla, zadeneš terno!

Piškoti so super ker:

  • so zdravi, pa tako noro okusni, da si jih brez slabe vesti lakho privoščiš, še posebej za sladek zajtrk
  • kljub temu, da vsebujejo kakavova zrna sploh niso grenki!
  • enostavno jih je pripraviti in lahko so odlično darilo
Preizkusite recept in mi sporočite, kako so vam všeč!

 

Sestavine, ki jih potrebujete:

Navodila:

Moko, kakavova zrna in ščep soli pomešaj v večji skledi. Sladkor, maščobo in vanilijo zmiksaj z električnim mešalnikom. Če kokosovo olje ni zmehčano oz. sobne temperature, ga nareži na majhne koščke in zmiksaj, ali pa vse skupaj »zmelji« v multipraktiku.

Sladkorno mešanico dodaj v večjo skledo k ostalim sestavinam in z roko dobro pregneti, da dobiš drobljenec in v mešanici ni več velikih kosov maščobe. Dodaj čokolado in jo na hitro vmešaj, da se enakomerno razporedi v drobljencu (pazi, da se ne začne topit); pri tem lahko uporabiš žlico namesto roke.

Nato dodaj najprej 5 žlic mleka in kasneje še več, če bo potrebno. Z roko pregneti, da dobiš kepo testa, a pazi, da ne gneteš predolgo – nočemo, da se razvije gluten ali da se čokolada začne topit.

Iz mase vzemi koščke mase, velike za en oreh. Naredi kroglico, jo splošči med dlanmi in položi na pekač. Peci po 16 piškotov naenkrat. Mase bo za približno 30 (oz. 32) piškotov.

Peci cca. 17 minut na 180°C. Preden jih prestaviš na rešetko za ohlajanje, jih pusti kako minuto, da ti ne razpadejo pri premikanju.

Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes
 
Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes
 
Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 166