fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Presni borovničev brownie

Moja družina ni tako številčna in ni v navadi, da se srečujemo vsak konec tedna… Pač pa ob raznih rojstnih dnevih in podobnih priložnostih. In tako smo se dobili pred nekaj dnevi, z mojimi dragimi. Za to priložnost sem na hitro “spacala” borovničev brownie, ki smo ga z veseljem pojedli, tudi naši otroci…no, razen moja najmlajša se je uprla, češ, da kar naprej je moje sladice 😮

Torej za presni borovničev brownie potrebujemo:

pekač 15 x 15 cm

Podlaga:

Krema:

Borovničev preliv:

presni-borovnicev-brownie-1
Sestavine za podlago damo v sesekljalnik.
presni-borovnicev-brownie-2
Nato najprej obložimo pekač s plastično folijo. (jaz uporabljam pekač z odstranljivim dnom zaradi lažjega odstranjevanja sladic iz pekača) Nato predevamo zmlete sestavine v pekač.
presni-borovnicev-brownie-3
In previdno in natančno pritisnemo maso ob dno pekača.
presni-borovnicev-brownie-4
Nato v blenderju zmeljemo vse sestavine za kremo (olje in sončnični lecitin dodamo čisto na koncu, ko je krema že tako gladka kot želimo). Prelijemo jo na podlago.
presni-borovnicev-brownie-5
Jo enakomerno porazdelimo po podlagi. In postavimo v zamrzovalnik za eno uro.
presni-borovnicev-brownie-6
Med tem pripravimo borovničev preliv. Če bomo uporabili zamrznjene borovnice, jih najprej odmrznemo in odcedimo. Nekaj pa si jih shranimo, da bomo z njimi posuli še vrh brownija. Pulzno zmeljemo sestavine za preliv.
presni-borovnicev-brownie-7
In ga nato enakomerno prelijemo čez že ohlajeno kremo, ga enakomerno porazdelimo. Postavimo v hladilnik čez noč ali v zamrzovalnik do željene trdote.
presni-borovnicev-brownie-8
Previdno ga vzamemo iz modela. Postrežemo ohlajenega in ga razrežemo na željene kose.

Pa dober tek 🙂

Rpresni-borovnicev-brownie-10

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159