fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Flapjack ali ovsena ploščica

Ste že slišali za flapjack ali pa ovseno ploščico? Če še niste, je mogoče že čas, da se spoznate ta odličen prigrizek na osnovi ovsa, ki sva ji midva dodala še zemeljske mandlje, seveda :))).

Flapjack so v osnovi ovsene ploščice, ki so večinoma narejene iz ovsa, masla in lepljive, sladke mase, ki jo oblikujejo v pravokotnik, ki ga nato spečejo in narežejo na plošicam podobno obliko. Bere se odlično, a po resnici povedano tudi zelo sladko. Ker sva tudi sama ljubitelja ovsenih ploščic – flapjacka, rafiniranega sladkorja pa ne marava tako zelo, sva želela ustvariti različico te angleške klasike – ki je morala ostati okusna, vendar brez industrijskega sladkorja, nezdrave maščobe in dodatkov, ki niso potrebni.

Tako je nastal drobTinkin flapjack, ki vsebuje preproste sestavine, brez nepotrebnih dodatkov in praznih sestavin. Sladkana je z datlji in s presnim, temnim agavinim sirupom, ovseni kosmiči so brez glutena in so odličen vir rastlinskih beljakovin. Ker ostajava navdušena nad zemeljskimi mandlji, so seveda tudi te dodani v flapjack, saj so odličen vir prehranskih vlaknin. drobTinkin Flapjack je primeren tudi za vegane in je tudi brez laktoze in z ekološkim certifikatom, vse sestavine razen nerafinirane himalajske soli so ekološkega izvora.

drobTinkin flapjack lahko najdete v dveh okusih:

Odlično tudi za malico, športnike in aktivne ljudi

drobTinkine Flapjack ploščice lahko preprosto vzamete na pot, v pisarno, šolo. Ovseni kosmiči vam dajo energijo za uspešen začetek dneva. Koščki kakava ali lešnikov in zemeljski mandlji pa so hrustljav dodatek sočni ovseni mešanici katere rezultat je prigrizek naravnost odličnega okusa. Za še boljši rezultat pa je pokapljana z okusno čokolado.

drobTinkin flapjack pa je tudi odlična podpora tudi za vse športnike in aktivne ljudi, ne glede na to ali tečete, hodite, planinarite ali kolesarite. Ploščice so priročne in jo z lahkoto spravite v žep jakne ali nahrbtnik in so tako vedno pri roki. Ker so odličen vir energije, in prehranskih vlaknin vam bodo pomagale pri vzdržljivosti. Za razliko od večine običajnih ploščic, drobTinkina ploščica ne vsebuje jajc, medu, mleka in drugih živalskih sestavin in je zato primerna tudi za vse veganske športne ljubitelje.

Zakaj je drobTinkin flapjack tako super:

  • ker ne vsebuje nepotrebnih sestavin kot je rafiniran sladkor
  • ker je brez umetnih arom, barvil, ojačevalcev okusa in konzervanskov
  • je odlična podpora, ko ti zmanjka energije
  • je odlična malica, ki te nasiti do naslednjega obroka
  • je priročen za na pot in pred in med športno aktivnostjo
  • za vse, ki imajo v svojih prigrizkih raje ekološke, preverjene in kontrolirane sestavine
  • mehka in sočna tekstura
  • čisti seznam sestavin, brez skritih dodatkov
  • ročno izdelane v Sloveniji
  • je brez glutena

Ploščica je poleg odličnega okusa odličen vir rastlinskih beljakovin iz ovsenih kosmičev in prehranskih vlaknin iz zemeljskih mandljev, ki vas bodo skupaj s kompleksnimi ogljikovimi hidrati zanesljivo nasitile in podprle delovanje vašega črevesja. Brez nezdravih maščob ponujajo nasiten in zadovoljiv prigrizek za odrasle in otroke.

Pripravila: Tina Teršek, drobTinka

Izdelki, ki jih zajema članek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 166