fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Italijanska kava z dodano vrednostjo

Kava je verjetno eden najbolj priljubljenih napitkov zahodnega sveta. Mnogi si brez skodelice te magične rjave tekočine sploh ne predstavljajo svojega jutra.

V naši družbi kava ni samo poživitven napitek, ampak je tudi središče družabnih dogodkov. “Pridi na kavo,” je vsesplošno vabilo na obisk, pa naj bo kava vpletena ali ne. Kava pa je lahko tudi več kot samo grenka tekočina, ki nam dá zanos energije.

Kava z dodano vrednostjo

Med Drobtinkinimi kavicami najdemo dve posebni kavi – kavo z ginsengom in kavo s konopljo. Poglejmo, zakaj sta ti kavici posebni.

Ginseg spada med adaptogene rastline. To so netoksične rastline, ki telesu pomagajo v borbi proti stresu. Pomagajo tako, da uravnavajo hormone in s tem podpirajo telo, da lažje sprejema in razrešuje stresne situacije. Ginseng je ena najbolj raziskanih in varnih adaptogenih rastlin. Drobtinkina kavica z ginsengom znamke Salomoni te tako ne bo samo prebudila, ampak ti bo pomagala pri vsakodnevni borbi s stresom. Salomoni kava z ginsengom je posebna tudi zato, ker ima čokoladno aromo in rahlo sladkast priokus.

Konoplja – industrijska, seveda – je izjemna rastlina z veliko uporabno vrednostjo. Njena vlakna so uporabna za izdelavo blaga in vrvi, iz semen lahko iztisnemo olje, semena kot taka pa so pravo kraljestvo vitaminov in mineralov. Konoplja je močan antioksidant, zaradi česar je zelo zdravo živilo, saj v telesu zmanjšuje vnetja. Konopljina semena so bogata z vitaminom E ter omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami. Kava s konopljo znamke Salomoni bo zato tudi delovala protivnetno. Njen okus je grenak, a lahek.

Za vse, ki kave ne pijejo

Med Drobtinkinimi izdelki se najde tudi kup brezkofeinskih napitkov za vse, ki niste navdušeni nad kavo ali pa se iz različnih razlogov kave izogibate.

Kakav je najbolj znan tak napitek, a je pri tem potrebno opozorilo. Čeprav kakav velja za brezkofeinski napitek, kakav vsebuje majhen delež kofeina – ravno dovolj, da lahko ljudem, ki so občutljivi na kofein, povzroča težave. Pri nas dobiš čisti presni kakav, ali pa kakavov napitek z datlji v prahu in lucumo. Lucuma je sadež drevesa, ki raste v Andskih predelih Južne Amerike; pri nas se jo uporablja v obliki prahu. Kakavovemu napitku doda antioksidativno vrednost in sladkobo.

Pri Drobtinki smo razvili poseben napitek, imenovan Macaccino. Maca je korenasta rastlina, iz katere se naredi prah. Maca prah se nato uporablja kot dodatek zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov in velike količine vlaknin. V Macaccinu se združujejo superživila in zdrava sladkost datljev v prahu. Ta napitek vsebuje ogromno antioksidantov in deluje poživljujoče, zato lahko z njim nadomestimo jutranjo skodelico kave ali pa si ga privoščimo čez dan.

Še en slasten napitek je rožičev napitek. Rožič je sam po sebi rahlo sladek, zato v tem napitku ni ničesar drugega, kot rožič v prahu. Pravzaprav lahko ta izdelek uporabljamo tudi kot sladilo ali pa namesto kakava pri pripravi sladic. Sicer precej spominja na kakav, a ne vsebuje nič kofeina, zato je primeren za otroke in za uživanje tik pred spanjem.

Zadnja v vrsti napitkov je cikorija. Korenina trdovratne travniške rastline, očiščena in pražena, ima poseben okus. Po grenkobi gotovo spominja na kavo, a ne vsebuje kofeina. Primerna je za vse, ki se želijo izogibati kofeinu ali pa so nanj občutljivi. Cikorija je odlična izbira, saj ne vznemirja želodca, pomaga pri zaprtosti in ščiti jetra.

Vsakemu svoje

Lahko bi stavila, da se med temi napitki najde nekaj za vsak okus. Drobtinkina ponudba kofeinskih in brezkofeinskih toplih napitkov je ustvarjena z mislijo na zdravje, zato napitki vsebujejo adaptogene rastline in ostale rastline, ki pomagajo telesu pri boju proti vnetjem, stresu in bolezenskim težavam. Celotno ponudbo Drobtinkinih izdelkov si lahko ogledaš v naši spletni trgovini (klikni tukaj).

Pripravila Vita Vybihal, ustanoviteljica bloga Little Kitchen Vibes in fotografinja

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 163