fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Veganska amarantova kaša

Amarantova kaša je lahko odličen zajtrk, večerja ali celo sladica, ki se je bodo razveselili tudi otroci. Kaša narejena po spodnjem receptu ne vsebuje glutena, laktoze, oreščkov in rafiniranega sladkorja.

Za veliko skodelico amarantove kaše potrebujemo:

Za sadni preliv potrebujemo:

  • 50g zamrznjenega ali svežega sadja (po izbiri)
  • 5g chia semen

Sveže sadje za posip.

Najprej segrejemo do vretja mleko, žličko agaivnega sirupa in vanilijev strok, dodamo amarant, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 15-20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, da se amarant ne prime dna. Ko se amarantovo seme napihne, ugasnem ogenj in pustimo stati še nekaj minut. Med tem pripravimo sadni preliv. Sadje z žlico ali dvema vode, segrejemo nad ognjem, odstavimo in dodamo chia semena.

Premešamo nato počakamo nekaj minut, da chia semena vpijejo nekaj tekočine. Če imamo kašo raje v bolj tekočem stanju ji lahko dodamo še kokosovo mleko do željene teksture in jo prelijemo v skodelico. Nato po vrhu z žlico dodamo sadje s chia semeni, posujemo s svežim sadjem in si privoščimo to okusno kašo. Amarantova semena so bogata z vlakninami, beljakovinami dragocenimi aminokislinami, minerali, kalcijem, železom in manganom.

Recept je bil objavljen tudi na portalu Moja leta.

Recept in forogtafija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159