Presni čokoladni brownie s presno malinino marmelado

Presni čokoladni brownie s presno malinino marmelado

Sestavine za brownie:

  • 100g presnih indijskih oreščkov
  • 50g presnega mletega kokosa
  • 30g presnih ovsenih kosmičev
  • 15g presnega kakava v prahu
  • 70g presnih datljev, namočenih najmanj 1 uro
  • ½ žličke vanilije v prahu
  • 30g presnega kokosovega masla – stopljenega (če tega nimate, ga zamenjajte z 20g kokosovega olja – stopljenega)

Sestavine za marmelado:

  • 170g malin(če imate zamrznjene, jih prej odtalite)
  • 15ml presnega agavinega sirupa
  • 5ml svežega limoninega soka ekološke limone
  • 8g presnih chia semen (belih ali črnih)
  • ¼ žličke vanilije v prahu

Brownie:

Vse sestavine zmeljite v sesekljalniku z rezilom »S«. Če se masa ne sprime v kroglo, mu dodajte žličko ali dve vode. Pekač obložite z folijo in vanj s pritiskanjem vstavite maso čim bolj enakomerno. Postavite ga v hladilnik. Ko je masa ohlajena, jo razrežite na poljubne kose.

Priprava marmelade:

Vse sestavine zmeljite v sesekljalniku z rezilom »S«.

Ko ponudite brownie, ga prelijete z žličko ali dvema malinine marmelade.

Če jih želite narezane brownie spraviti za kasneje, jih shranite v dobro zaprti posodi v hladilniku, da se ne navzamejo ostalih vonjav. Tako bodo ostali sveži teden dni.

Marmelado pa shranite v steklenem kozarčku v hladilniku, tako bo ostala sveža teden dni, če ne bo prej izginila…

Recept je bil objavljen tudi na spletnem portalu Moja leta in Novi tednik.

Deli naprej ...