Sestavine za brownie:
- 100g presnih indijskih oreščkov
- 50g presnega mletega kokosa
- 30g presnih ovsenih kosmičev
- 15g presnega kakava v prahu
- 70g presnih datljev, namočenih najmanj 1 uro
- ½ žličke vanilije v prahu
- 30g presnega kokosovega masla – stopljenega (če tega nimate, ga zamenjajte z 20g kokosovega olja – stopljenega)
Sestavine za marmelado:
- 170g malin(če imate zamrznjene, jih prej odtalite)
- 15ml presnega agavinega sirupa
- 5ml svežega limoninega soka ekološke limone
- 8g presnih chia semen (belih ali črnih)
- ¼ žličke vanilije v prahu
Brownie:
Vse sestavine zmeljite v sesekljalniku z rezilom »S«. Če se masa ne sprime v kroglo, mu dodajte žličko ali dve vode. Pekač obložite z folijo in vanj s pritiskanjem vstavite maso čim bolj enakomerno. Postavite ga v hladilnik. Ko je masa ohlajena, jo razrežite na poljubne kose.
Priprava marmelade:
Vse sestavine zmeljite v sesekljalniku z rezilom »S«.
Ko ponudite brownie, ga prelijete z žličko ali dvema malinine marmelade.
Če jih želite narezane brownie spraviti za kasneje, jih shranite v dobro zaprti posodi v hladilniku, da se ne navzamejo ostalih vonjav. Tako bodo ostali sveži teden dni.
Marmelado pa shranite v steklenem kozarčku v hladilniku, tako bo ostala sveža teden dni, če ne bo prej izginila…
Recept je bil objavljen tudi na spletnem portalu Moja leta in Novi tednik.
Recept in fotografija: Tina Teršek