fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Presna vanilijevo-malinina krema

Letošnje poletje me pošteno razvaja in ker je bilo lansko bolj skopo, sem še toliko bolj hvaležna za vsak sončen dan. Ob večerih, ki so še prijetno topli in se vse počasi umiri, si večkrat privoščimo lažjo sladico, kot so recimo presne kreme.

Spodaj sem napisala recept za presno malinino-vanilijevo kremo, ki je ravno prav sladka in osvežujoča, še posebej, če je dobro ohlajena.

Sestavine:

  • 1 1/2 pesti presnih indijskih oreščkov (namočenih vsaj 3 ure)
  • 1 skodelica svežih domačih ali ekoloških malin (nekaj si jih prihranimo za okras)
  • 1 ekološka limona
  • 2 žlici presnega vanilijevega ekstrakta ( ali pol žličke presne vanilijeve sredice)
  • 1 skodelica mleka iz zemeljskih mandljev (uporabila sem drobTinkine TigerNut zemeljske mandlje, lahko se uporabi tudi koncentrat iz zemeljskih mandljev drobTinka)
  • 1 žlica presnega kokosovega musa ( ne olja, maslo je bolj gosto, vsebuje kokosovo meso in ga dejansko lahko jemo z žlico. Olje je samo kokosova maščoba)
  • presni agavin sirup
  • 1 banana

Osnovni recept za mleko zemeljskih mandljev:

Zemeljske mandje namočimo za 24 ur. Nato jih v blenderju skupaj s 3 skodelicami vode in soljo zmeljemo. Precedimo skozi gazo ali vrečko za ta namen. Pulpo, ki je nastala vrnemo nazaj v blender, prilijemo še 1 skodelivo vode in zmeljemo še enkrat. Precedimo k že precejenemu mleku. Nastalo mleko prelijemo v steklenico in hranimo v hladilniku do 4 dni.

Recept za kremo:

V blenderju zmeljemo indijske oreščke, mleko zemeljskih mandljev, vanilijev ekstrakt in agavin sirup. Krema mora biti gladka. Dodamo še kokosovo maslo in po potrebi še malo mleka.

Odvzamemo 2/3 kreme. K preostali kremi dodamo maline, banano in sok limone (dodajajte po žlicah do željene kislosti).

V kozarčke dajte najprej 2 žlici malinine kreme, na vrh pa še vanilijevo. Okrasite z malino.

Postavite v hladilnik za najmanj 2 uri… potem pa žličko v roko, usedite se v vaš najljubši kotiček, zaprite oči in uživajte v vsaki žlički 🙂

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 166