fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Jagode malo drugače

Ah, ti poletni meseci so mi tako zelo všeč, ker ponujajo toliko najrazličnejšega svežega sadja. Jagode…najrajši imam sicer gozdne, ampak te me v tem času razveselijo le še tu in tam…so že obrodile in sedaj se le še tu in tam kakšna pojavi. Pa tudi te vrtne niso nič slabše, mogoče malo manj aromatične, pa vendar so jagode 🙂

Ko sem v svoji delavnici čakala, da pridejo po naročeno tortico, sem imela ravno še nekaj svežih, ekoloških, sočnih jagod, pa me je prešinilo, da lahko na hitro kaj naredim iz njih.

Torej tukaj je recept za hitro sladičko iz jagod, datljev, doma narejene čokolade in malo ribanega kokosa.

Potrebujemo:

Datlje pulzno zmeljemo v sekljalniku. Maso postavimo v hladilnik, da se malo strdi.

Med tem pripravimo domačo čokolado. V skodelici nad paro stopimo kakavovo maslo in nato dodamo še kokosovo maslo. Primešamo kakav, da dobimo gladko zmes. Po želji dodamo še agavin sirup, po okusu. Če je masa preredka dodamo še malo kakava v prahu in obratno, če je pregosta, malo kakavovega masla.

Jagode operemo, jim odrežemo zeleni del in osušimo.

Desko obložimo s peki papirjem in jo za 10 minut postavimo v zamrzovalnik. Med tem iz zmletih datljev naredimo manjše kroglice in jih sploščimo. Vsako posebej namočimo v pripravljeno čokolado in odložimo na ohlajeno desko s peki papirjem. Na vsako namočeno kolobarček iz datljev pritisnemo jagodo. Po vrhu jih oblijemo s čokolado in posujemo z ribanim kokosom. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Lahko pa jih postavimo tudi za nekaj minut v zamrzovalnik.

Ko sem prišla nazaj domov, sem jih na skrivaj potisnila v hladilnik in tako pripravila majčkeno sladko presenečenje, ki so ga bili vsi veseli, meni pa se je narisal nasmeh 🙂

Recept in fotografija. Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159