fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Jagodni chia puding

Lahka in ravno prav barvita sladica, ki jo lahko pripravimo tudi za posebne priložnosti. Je brez glutena, laktoze, in je tako odličnega okusa, da jo boste zagotovo še kdaj naredili tudi na čisto navaden dan zase ali vam ljubljeno osebo.

Sestavine za doma pripravljen napitek iz zemeljskih mandljev:

  • 1 skodelica zemeljskih mandljev – namočenih čez noč (namesto tega lahko uporabite tudi kupljene rastlinske napitke brez sladkorja kot so recimo mandljev, ovsen, rižev..
  • 1 liter filtrirane ali prekuhane vode
  • ščep nerafinirane himalajske soli
  • po želji mleto vanilijo ali cimet za okus.

Če ste se odločili za kupljen rastlinski napitek zgornji recept uporabite za kakšno drugo priložnost.

Za puding potrebujete:

  • 1 skodelico rastlinskega napitka iz zemeljskih mandljev (ali kupljenega rastlinskega napitka brez dodanega sladkorja)
  • 3 – 4 žličke chia semen
  • noževo konico vanilije v prahu

Za jagodno kremo potrebujete:

  • 1 skodelico jagod (lahko tudi zamrznjenih)
  • 1 zrelo banano
  • ščep cejlonskega cimeta
  • 5 ml sveže iztisnjenega limoninega soka

Alternativa:

Če vam oreščki ne delajo težav, lahko pripravite še vanilijevo kremo.

Za vanilijevo kremo potrebujete:

  • 1 skodelico indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
  • 1/2 skodelice rastlinskega napitka iz zemeljskih mandljev (ali kupljenega rastlinskega napitka brez dodanega sladkorja)
  • 10 ml presnega agavinega sirupa
  • ščep vanilije v prahu
  • 1 žlička presnega kokosovega musa

PRIPRAVA:

Če želite pripraviti napitek iz zemeljskih mandljev, sledite navodilom TUKAJ.

Puding pripravite tako, da v skodelico nalijete mleko, dodate chia semena in himalajsko sol, dobro zmešate in postavite na stran.

Med tem pripravite jagodni preliv. V sekljalniku zmeljete jagode, zrelo banano, cimet in limonin sok. Preliv hranite v hladilniku za kasneje.

Vanilijevo kremo pripravite tako, da v blenderju zmeljete odcejene in pod tekočo vodo sprane indijske oreščke, mleko in agavin sirup. Meljite tako dolgo, da bo masa čisto gladka. V njej ne sme biti grudic. Nato nad paro stopite kokosovo maslo in ga dodate v blender skupaj z vanilijo v prahu. Vse skupaj dobro zmeljite.

V lončka izmenično nadevate preliv in vanilijevo kremo, če so oreščki težava, kremo izpustite. Nato čez oboje prelijete puding iz chia semen. Okrasite s presno drobTinkino granolo , svežim sadjem, oreščki,…

Želim vam prijetno razvajanje vaših brbončic. 🙂

jagodni-chia-puding-1

Prirpavila: Tina Teršek

Fotografija: Eva Klevska

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 167