fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Chen Taijiquan v drobTinki

Resnično me veseli, da smo končno dobili priložnost vadbe Chen Taijiquana tudi v naših koncih. Treninge sem zaradi pomanjkanja časa pred tremi leti obesila na klin vendar prepričana, da ne dokončno, saj sem se zavedala koliko dobrega pridobimo z vadbo te tradicionalne kitajske borilne veščine.
Sedaj jo pod vodstvom Špele Kolenc ( več o njej si lahko preberete TUKAJ ) nudimo tudi v zgornjih prostorih naše ekološke trgovinice drobTinka, v Žalcu.

CHEN TAIJIQUAN je tradicionalna kitajska borilna veščina, za katero je značilno tekoče spiralno gibanje, izvedeno pa je kot kombinacija počasnih gibov ter hitrih, eksplozivnih skokov, udarcev in brc. V rodni Chen vasi na Kitajskem, jo poučuje že 21. Generacija družine Chen. Veščina temelji na principih daoizma, ki zagovarja »naravno pot«, dosegamo pa jo preko redne in vztrajne vadbe, s katero postopoma kultiviramo telo in duha.

Med vadbo iščemo ravnovesje med Yin-om in Yang-om, med ženskim in moškim principom, ki sta prisotna vsepovsod v naravi. Ko sta ta dva principa uravnovešena, je tudi telo optimalno postavljeno. Iz vidika tradicionalne kitajske medicine nam vadba taijiquana pomaga vzpostaviti neoviran pretok qi-ja ali vitalne energije skozi telo, ki se jo tekom let vztrajne vadbe naučimo tudi zavestno usmerjati. Učenje veščine se postopoma in sistematično nadgrajuje.

Najprej bomo pričeli z vadbo stoječega stebra (Zhan Zhuang), kjer se v prvi vrsti telo naravnava v optimalen položaj. Zatem bo sledila vadba navijanja svile (Chan Si gong), s katero med drugim razvijamo občutek za spiralno gibanje, nadaljevali pa bomo z učenjem Stare forme (Laojia Yilu).Vadba taijiquan-a lahko ogromno pripomore k izboljšanju zdravja, počutja in razvoju notranje moči.

Pomaga nam, da:

  • Povečamo telesno kondicijo in sproščenost
  • Izboljšamo držo, ravnotežje in koordinacijo
  • Zmanjšamo nekatere kronične težave
  • Umirimo um in povečamo sposobnost koncentracije
  • Razvijamo svoj karakter

Vadba je sicer primerna za ljudi vseh starosti, vendar pa je tokratna skupina namenjena odraslim, prav tako pa tudi tistim mladostnikom, ki so pripravljeni pristopiti k vadbi z določeno mero resnosti. Udeleženci bodo deležni tudi individualnih popravkov.

Vadba poteka ob sredah, od 19.15 – 20.45, vodi pa jo Špela Kolenc, certificirana učiteljica Chen taijiquana.

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja