fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Začetni tečaj meditacije

Danes meditacija postaja vedno bolj razširjena kot metoda umiritve oz. duševne sprostitve ter kot metoda osebnostnega in duhovnega razvoja. Ko se um umiri, se izboljša tudi njegova sposobnost koncentracije, sočasno pa tako pridobimo bolj jasen in objektiven pogled na življenje.
Uravnovešeno stanje uma je predpogoj za dobro počutje in zdravje telesa, navsezadnje pa lahko samo na ta način neovirano izrazimo svoj notranji potencial, gradimo pristne odnose in sprejemamo prave odločitve.

O PROGRAMU:

Potrebno je razumeti, da je meditacija večplasten in vseživljenjski proces, katerega se je potrebno lotevati postopoma. Zato se bomo na naših srečanjih posvetili nekaterim osnovnejšim tehnikam meditacije, prav tako pa bomo v svoje delo vključili tudi vaje iz področja psihologije in psihosinteze. Namen teh vaj je, da udeleženci ozavestijo komponente lastne duševnosti in se postopoma naučijo z njimi upravljati, kar je osnova za nadaljnjo meditativno prakso.

Na programu bodo naslednje teme in vaje:

  • Dihalne vaje in uporaba manter kot priprava na meditacijo
  • Razvoj samozavedanja duševnih procesov ter pomen in utrjevanje vloge opazovalca
  • Pomen zavestne kontrole misli ter njihovi potenciali in možnosti, da z njimi vplivamo na čustva, izboljšamo psihofizične sposobnosti, zdravje in odnose
  • Pomen osredotočenosti
  • Pomen sprejemanja lastne duhovne plasti

Vsebina posameznih srečanj bo temeljila na krajšem teoretičnem uvodu, nato pa se bomo posvetili praktičnim vajam.
Program je namenjen začetnikom in vsem, ki se želijo seznaniti s sistematičnim procesom uvajanja v prakso meditacije. Obsega osem zaporednih srečanj, ki bodo potekala enkrat tedensko in trajala po uro in pol. Ker se vsebine nadgrajujejo, se ni možno udeležiti posameznih srečanj posebej.

Kdaj in kje:

Sreda, 19. 9. 2018 ob 17.00 uri, ekološka trgovina drobTinka, Šlandrov trg 31, Žalec.

Prosimo Vas za predhodne prijave do ponedeljka, 17. septembra.

Cena tečaja je 120 € za sklop 8 srečanj.

Tečaj vodi: Špela Kolenc 
(več o njej si lahko preberete na www.modrilotos.weebly.com)

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168