Zdravo s Terezo!

Zdravo s Terezo!

Jutro posvečamo druženju in učenju zelo pomembne tehnike – fermentacije!

Delavnica bo popolnoma posvečena fermentaciji. Fermentirana hrana so živila, ki so šla skozi proces lacto oz. mlečne fermentacije, v katerih se naravne bakterije hranijo s sladkorjem in škrobom v hrani in ustvarjajo mlečno kislino.

Ta proces ohranja oz. konzervira hrano in ustvarja koristne encime, B-vitamine, omega-3 maščobne kisline in različnih skupine probiotikov.

Takšna hrana pa je tudi bolj prebavljiva.

Na delavnici boste telo nahranili s prijaznimi bakterijami in poskrbeli za vaš imunski sistem.

Pripravili bomo burgerje, ki jih sestavimo z okusnimi in zdravimi dodatki, pivo pa bo nadomestila probiotična kombucha.

Kaj bomo okušali?

  • Terezin najljubši veganski burger
  • pekoči kimchi
  • Veganske namaze
  • Sodavica kombucha
  • vodni in mlečni kefir

Kdaj in kje?

  • Sobota, 13. 10. 2018, od 10.00 do 13.00 ure
  • Ekološka trgovina Drobtinka, Šlandrov trg 31, Žalec

Cena in prijave

  • 45,00 €
  • Vse prijave sprejemamo na tereza@teresamisu.com
  • Cena vključuje knjižico receptov, kombucha kulturo in darilce.

O voditeljici delavnice:

Tereza Poljanič je strokovnjakinja za zdravo prehrano in certificirana presno veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu na akademiji Matthew Kenney Culinary Chef. Je ustanoviteljica bloga Teresamisu v angleškem in slovenskem jeziku. Trenutno živi in dela v Aucklandu na Novi Zelandiji. Hkrati je avtorica kuharske knjige in kuharske oddaje Zdravo, Tereza!

Deli naprej ...