Zdravo s Terezo!
Jutro posvečamo druženju in učenju zelo pomembne tehnike – fermentacije!
Delavnica bo popolnoma posvečena fermentaciji. Fermentirana hrana so živila, ki so šla skozi proces lacto oz. mlečne fermentacije, v katerih se naravne bakterije hranijo s sladkorjem in škrobom v hrani in ustvarjajo mlečno kislino.
Ta proces ohranja oz. konzervira hrano in ustvarja koristne encime, B-vitamine, omega-3 maščobne kisline in različnih skupine probiotikov.
Takšna hrana pa je tudi bolj prebavljiva.
Na delavnici boste telo nahranili s prijaznimi bakterijami in poskrbeli za vaš imunski sistem.
Pripravili bomo burgerje, ki jih sestavimo z okusnimi in zdravimi dodatki, pivo pa bo nadomestila probiotična kombucha.
Kaj bomo okušali?
- Terezin najljubši veganski burger
- pekoči kimchi
- Veganske namaze
- Sodavica kombucha
- vodni in mlečni kefir
Kdaj in kje?
- Sobota, 13. 10. 2018, od 10.00 do 13.00 ure
- Ekološka trgovina Drobtinka, Šlandrov trg 31, Žalec
Cena in prijave
- 45,00 €
- Vse prijave sprejemamo na tereza@teresamisu.com
- Cena vključuje knjižico receptov, kombucha kulturo in darilce.
O voditeljici delavnice:
Tereza Poljanič je strokovnjakinja za zdravo prehrano in certificirana presno veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu na akademiji Matthew Kenney Culinary Chef. Je ustanoviteljica bloga Teresamisu v angleškem in slovenskem jeziku. Trenutno živi in dela v Aucklandu na Novi Zelandiji. Hkrati je avtorica kuharske knjige in kuharske oddaje Zdravo, Tereza!