fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Brezglutenski piškoti iz zemeljskih mandljev

Brezglutenska dieta že dolgo ne pomeni več oskurnjena prehrana brez dobrot, tudi brez sladic kot so torte, peciva in razni piškoti, ta vrsta diete ne pomeni, da okusi niso čudoviti in res me veseli, da so sestavine sedaj dostopne in raznolike.

Ko je Vita pripravljala ta recept za nas, je napisala: ” Inspiracijo zanj sem dobila po vseh pogovorih s Petrovo mami, ki zaradi preobčutljivosti ne more jest večine stvari, ki jih ustvarjam. 🙃 Te piškote, ki so brez glutena in brez oreščkov, je lahko jedla. 🎉 Mislim, da so lahko krasno darilo za vse tiste, ki si ob praznikih težko privoščijo pregrehe – četudi je samo v obliki posredovanega recepta. 🙏🏼❤”

Še vedno mi zaigra srce, ko nekdo najde rešitev in tako domiselno uporabi sestavine. Poleg tega pa recept sploh ni zapleten in je tako uporaben prav za vse.

Ti piškotki se odlično podajo k čaju ali kavi, tako za zajtrk kot malico, pa tako hitro so pirpralvjeni!

Ustvarjanje piškotkov z namazom Tiger Nut iz zemelsjkih mandljev

Nekaj časa nazaj je bil na lbogu objavljen recept z namazom iz zemeljskih mandljev “natur”, kot polnilo, recept najdeš TUKAJ

Pri tokratnem receptu pa je Vita uporabila namaz “aromatični rožič”, ki ga je vmešala v maso.

Piškoti so super ker:
  • z namazom ustvariš okus podoben kakavu in če se zaradi kakršnega koli razloga izogibaš kakavu, je ta kombinacija zmagovalna
  • so polnovredni, kar pomeni, da nasitijo in so odlični za zajtrk, saj te bodo podprli vsaj do malice
  • jih je enostavno pripraviti in tako lepo dišijo
  • se ponašajo z visoko vrednostjo prehranskih vlaknin, ki odlično vplivajo na našo prebavo. Saj veste, da se v našem prebavnem sistemu vse začne.
Torej – ne izgubljajmo več časa, preizkusite recept in mi sporočite, kako so vam všeč!

Sestavine, ki jih potrebujete:

Navodila:

Vse suhe sestavine daš v večjo posodo in jih pomešaš med sabo. Dodaš kokosovo maslo in namaz iz zemeljskih mandljev (lahko je tudi navaden). Pregneteš, da dobiš gladko testo. Posodo zapreš in daš testo hladit v hladilnik za pol ure.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vzameš posodo iz hladilnika in iz testa oblikuješ kroglice v velikosti oreha. Med dlanmi jih nežno sploščiš in položiš na pekač s peki papirjem.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pečeš na 180°C približno 10 minut.⠀

Recept in fotografije je pripravila: Vita iz Little Kitchen Vibes
 
Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 173