fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

drobTinka v oddaji “Zaljubljeni v življenje”

V torek se je dogajalo snemanje oddaje z naslovom Zaljubljeni v življenje. Tam sem gostovala v vlogi drobTinke, v vlogi zato, ker so javni nastopi zame precejšen zalogaj, od nekdaj. Del možganov otrpne in takrat se moram dobro vzeti v roke, da se toliko zberem, da izpeljem stvar do konca. No in je šlo, z odlično voditeljico Nino Osenar, ki me je spretno vodila skozi mojo stisko 😀 Tam je nastala tudi ta torta, ki sem jo poimenovala torta Zaljubljeni v življenje … tukaj je tudi recept, še za finger pite 🙂 Recept je bil objavljen tudi na njihovi FB strani.

Torta Zaljubljeni v življenje (tri nadstropna)

Presna limonina mini torta (premer 8 cm)

Sestavine:

Indijske oreščke namočimo vsaj za dve uri, še bolje čez noč. Nato oreščke odcedimo, in jih v blenderju zmeljemo skupaj z limoninim sokom, k temu dodamo približno 1 dcl vode, da se oreščki lepše zmeljejo. K temu dodamo vse ostale sestavine razen jagod. Ko je masa čisto gladka, 1/3 zlijemo v prej pripravljen modelček. Najlažje je uporabiti modelček z odstranljivim dnom, če tega nimamo, pa silikonski model. Jagode narežemo na koščke in jih porazdelimo na 1/3 nalite mase, nato pa dolijemo še ostalo maso. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik, da se tortica primerno strdi. Tako ohlajeno jo lahko vzamemo iz modelčka. Poljubno okrasimo preden jo postrežemo.

Presna torta čokolada – pistacija (premer 18 cm)

Sestavine:

Indijske oreščke namočimo vsaj za tri ure ali bolje čez noč. V drugi posodici prav tako namočimo olupljeno pistacijo. Nato v blenderju zmeljemo indijske oreščke, vanilijo, sol, limonin sok, agavin sirup in dodamo približno 1.5 dcl vode. Ko je masa gladka, odlijemo približno polovice mase in jo shranimo za kasneje.

K prvi polovici dodamo avokado, 50g kokosovega masla, ki ga prej stopimo nad paro in odcejeno pistacijo. Masa mora biti popolnoma gladka. Nato ji dodamo še 50g nad paro stopljenega kokosovega olja in čisto na koncu še sončnični lecitin, če ga imamo. Tako pripravljeno maso prelijemo v posodo in jo shranimo, med tem pa pripravimo še čokoladno kremo.

V blender damo drugo polovico prej pripravljene mase iz oreščkov in ji dodamo, kakav v prahu, 50g nad paro stopljenega kokosovega masla, nato še 50g nad paro stopljenega kokosovega olja in na koncu še sončnični lecitin, če ga imamo.

Odstranljivo dno okroglega pekača obložimo z folijo in vanj izmenično vlivamo pistacino in čokoladno kremo, da dobimo poljubni vzorec. Tako pripravljeno maso damo v zamrzovalnih da se strdi in jo lažje vzamemo iz pekača. Nato jo po želji okrasimo.

Presni borovničev »cheesecake« (premer 22 cm)

Sestavine za dno:

Limonina krema

Borovničeva krema

Indijske oreščke za kreme namočimo vsaj za 3 ure ali čez noč (2x 170g). Nato pripravimo »biskvit«. V sesekljalniku zmeljemo vse sestavine za dno razen pistacije. Masa se mora sprijemati, če je presuha, ji dodamo žličko ali dve vode. Pripravimo si pekač z odstranljivim dnom, ki ga prekrijemo s plastično folijo. Če nimamo takšnega pekača moramo celega prekriti s folijo, da bomo kasneje torto lažje vzeli iz oboda. Pripravljeno maso enakomerno porazdelimo po pekači in jo dobro pritisnemo ob dno in robove. Pistacijo na grobo sesekljamo z nožem in jo posujemo po vrhu. Vse skupaj postavimo v hladilnik, med tem pa pripravimo še kremi.

Za limonino kremo v blenderju zmeljemo indijske oreščke, limonin sok, vanilijo, sol, agavin sirup in stopljeno kokosovo maslo in približno 1.5dcl vode. Masa mora biti popolnoma gladka, dodamo ji še kokosovo olje in po želji lecitin. Tako pripravljeno kremo prelijemo v posodo in shranimo.
Pripravimo še borovničevo kremo. V blenderju zmeljemo oreščke, borovnice, limonin sok, sol, agavin sirup in kokosovo maslo. Ko je masa popolnoma gladka dodamo še stopljeno kokosovo olje in lecitin( po želji).

Izmenično vlivamo obe kremi, da dobimo željeni vzorec in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik da se torta primerno ogladi in jo lahko vzamemo iz oboda in jo po želji okrasimo.

V našem primeru sem torte sestavila eno na drugo in jih okrasila s svežim sadjem in užitnimi cvetjem.

Če nam ostane katerakoli krema jo lahko prelijemo v lončke in spravimo za kasneje. Dobo zaprta bo ostala sveža do 4 dni.

Sama sem jo porabila za »finger pite«

Za »krhko testo« potrebujemo:

Vse sestavine razen krem zmeljemo v sesekljalniku. Če je masa presuha ji po žlicah dodajamo vodo, dokler se masa ne začne sprijemati. Tako pripravljeno jo razporedimo v modelčke za mini muffine in jih za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Nato vbrizgamo ohlajeno kremo v tako pripravljene obode in vse skupaj postavimo v hladilni, da se pite primerno ohladijo in strdijo. Previdno jih odstranimo iz modelov, okrasimo in ponudimo.

Čokoladi preliv:

Najprej nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo še kakav in agaivn sirup. Dobro premešamo, masa mora biti popolnoma gladka.

Oddajo v kateri sem gostovala si lahko ogledate tukaj.

Foto: RTV Slovenija, Zaljubljeni v življenje

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 168