fbpx
Vsebina košarice

V košarici ni izdelkov.

Moja presna granola v pudingu s chia semeni

Te dni se mudiva po Sloveniji, imava namreč promocije, kjer je eno najpogostejših vprašanj, kako si lahko pripravimo granolo?

Poleg tistih vsakdanjih, kot so recimo, odpreti vrečko in jo zobati kar iz nje, ali pa jo preliti z rastlinskim napitkom, jogurtom ali jo dodati v smuti, pa smo lahko, kadar imamo čas, tudi malo bolj ustvarjalni 🙂

Danes bi rada z vami delila hiter in enostaven recept kako jo lahko uporabimo tudi v kombinaciji s pudingom iz chia semen.

Potrebujemo:

  • približno 2 dcl rastlinskega napitka (rižev, mandljev, ovsen, sojin, kokosov, tudi iz zemeljskih mandljev obstaja 🙂 )
  • približno 2 veliki žlici chia semen.
  • majhna skodelica najljubšega sadja (svežega ali zamrznjenega)
  • približno 60 g vam najljubšega okusa Moje presne granole

Napitek nalijemo v skodelico in dodamo chia semena. Premešamo in pustimo stati približno 30 minut, da se chia semena namočijo in naredijo želatinast ovoj. Med tem lahko narežemo sadje in si ga tako pripravimo za kasneje.

Vzamemo primeren kozarec in vanj izmenično po plasteh zložimo Mojo presno granolo, sadje in puding iz chia semen in rastlinskega napitka. Okrasimo po želji. Jaz sem uporabila užitno cvetje limonskega tagetesa in borage, ki še vedno cvetijo na mojem vrtu 🙂

Tako pripravljeno granolo lahko užijemo takoj, če pa želimo, da se zmehča, jo postavimo v hladilnik in počakamo. Lahko jo pustimo tudi čez noč.

moja-presna-granola-puding

Recept in fotografija: Tina Teršek

Delite naprej ...
Tina Drobtinka
Tina Drobtinka

Tina drobTinka je ustvarjalka presnih sladic, avtorica številnih receptov, ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke drobTinka in ljubiteljica narave in z njo povezanih bitij.

Objav: 159